tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukuusi on nyt koristeltu



Saimme kuusen pystyyn ja koristeltua viikonloppuna. Naapurustossa suurimmalla osalla on kuuset olleet valaistuina jo Kiitospäivästä asti. Joulun juhlinta ja koristelu aloitetana aikaisin, mutta lopetetaan jo jopa ennen uutta vuotta. Nopeimmat kantavat kuusen ulos jo heti Joulupäivän jälkeen (ne, joilla on oikea kuusi). Syynä voipi olla se, että kuusiparka on ollut pystyssä jo kuukauden ja taitaa olla aika kuollut siinä vaiheessa. 

Täällä kuuset seisovat ulkona myyntipaikoilla pitkään, ja ilma on yleensä aika lämmin. Luulisin, että ne ovat rutikuivia jo postettaessa, ellet sitten käy hakemassa itse kaadettavaa puuta kuusifarmilta. Usein nämä poisheitetyt kuuset ovat olleet rutikuivia, ja osa on jopa spraymaalattu vihreämmiksi!

Meillä nyt on tekokuusi, niin että sitä ei tarvitse heivata kartanolle. Kaupunki kerää ulos nakatut kuuset roskienkeruupäivänä ilmaiseksi, mutta vain kahdesti. Yhtenä vuonna, kun meillä oli aito kuusi, missasin nuo keruukerrat, ja kuusi piti raahata kellariin vuodeksi! Olisihan sitä voinut soittaa jätehuoltoon, ja pyytää hakemaan sen erikseen. Mutta siitä taidettiin veloittaa, ja siinä vaiheessa kainostelin englannin kanssa puhelimessa. Niin että kellariin  se meni.

Kuusemme on jenkkityyliin täynnä  aika täynnä koristeita, mutta varsin nätti, ainakin minun mielestäni! Valoina on kaksi sarjaa mikrokokoisia LED-valoja, jotka tuikkivat nätisti. Koristeet ovat kaikki muovisia. Lasipallot eivät oikein tykkää suurten koirien hännän heilutuksesta, ja niitä särkyi turhan usein. Eivätkä ne ole koirien kannalta turvallisia. Muovipallot eivät rikkoudu, ja nyt osaamme olla laittamatta niitä ihan alimmille oksille!


Täksi vuodeksi ostin uuden tekokuusen. Entinen oli kertakaikkisen kamala muovihäiskäle, ja siinä oli irrotettavat oksat. Joiden paikalleen laitto vaati hermoja ja aikaa. Tämän uuden oksat on saranoitu, niin että sen pitäisi taittua kivasti kokoon (siinä on kolme erillistä pätkää). Kaipaan tuoreen kuusen tuoksua, mutta onpahan tämä kuitenkin ihan kivan näköinen.








6 kommenttia:

  1. Siellä on nuo aidot kuuset kaunista , tuuheaa lajiketta. Suomalaiset on niin harvoja. Katselin viimeksi noita tekokuusia siellä ja ne ovat myös tuuheita, vertailun vuoksi katselin myös täällä suomessa ja suomessa myös tekokuuset tehdään harvoiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, maassa maan näköistä, kai! Oikeat kuuset ovat yleensä kyllä kauniita, mutta pahuksen kalliita. Männyt ovat halvempia, mutta minä en mäntyä huoli joulupuuksi! :)

      Tämä meidän nykyinen tekokuusi on 'Dunhill Fir' . En tiedä onko se mikään aito kuusilaji. Aidoista kuusista meillä on joskus ollut Fraser Fir (virginianpihta) Oikein nätti, mutta kallis. Ja kotona vasta huomasin, että liike oli trimmannut sen oksien päät niin että kuusi oli täydellisen mallinen!

      Poista
    2. Paljonko siellä aito kuusi nykyään maksaa? Nähtiin autosta niitä myyntipaikkoja jo marraskuussa, mutta en hintakylttejä nähnyt.

      Poista
    3. En ole katsonut hintoja viime aikoina. Giant Eagle taisi myydä pieniä aitoja pöytäkuusia parillakymmenellä dollarilla, ehkä #25. Kuusifarmien hinnat näyttävät pyörivän 35 dollarista ylöspäin.

      Suuremmat kuuset ovat ainakin $50, mutta siis rämmit itse pellolla ja kaadat kuusen. Ja musitelen, että männyt olivat niitä halvempia taas, ja varsinaiset kuudet melkein kaksinkertaisia hinnoiltaa.

      Walmartin viikkoja vanhat kuuset ovat varmana sikahalpoja, ne menevät ihan joulun alle tuonne 10 dolalrin paikkeille.. Mutta en ikinä ostaisi niitä.

      Muistan, että ostimme tekokuusen varmaan noin kuusi vuotta sitten . Menimme puutarhamyymälään, ja kauniit , isot frasier fir -kuuset olivat sadan taalan paikkeilla. Silloin päätimme, että saamme tekokuusen samalla rahalla.

      Yritän katsoa ensi kerran kun satun myyntipaikan lähelle!

      Poista
  2. Hieno kuusi ja kauniita koristeita

    VastaaPoista