maanantai 14. joulukuuta 2015

Downtown Columbus: Keskikaupungin jouluvaloja ja näkymiä


Keskikaupungin jouluvalot ovat kauniita, vaikka hankalia kuvata. Tarkoitus oli laittaa GoPro auton sivuikkunaan ja antaa sen nauhoittaa koko ajelu. Tämä meni mönkään, koska emme tarkistaneet asetuksia tai kuvan laatua ennen lähtöä (idiootit!) Niinpä videossa kuva oli pullistunut fisheye-kuva, ja kameran vilkkuva punainen valo heijastui ikkunasta itse videoon. Niin että GoProlla kuvattua videota saa vielä odottaa. 

Onneksi minulla oli tavallinen kamera mukana, ja tässä on taas kooste sen otoksista. Edellisen videon tapaan kokosin vain kaikki suhteellisen onnistuneet klipit pitkäksi videoksi, ja poistin äänen (koska löpisemme omiamme läpi ajelun).

Kamera ei ollut kamalan yhteistyökykyinen, ja silloin tällöin kuva sumenee eikä tarkennu. Emmekä saaneet kaikkia kivoja paikkoja ja valoja tähän ajeluun. Yleensä keskikaupunki on aika tyhjä sunnuntai-iltaisin. Mutta tällä kertaa siellä oli porukkaa ja autoja pilvin pimein! Haluisin enemmän jouluvaloja videoon, mutta taisimme missata pari paikkaa.

Korkeitten rakennusten huiput koristellaan värivaloilla, yleensä punaisella ja vihreällä. Ainakin pari niistä näkyy myös videolla.

Ensimmäinen valaistu puisto on joen rannassa, lähellä COSI-tiedekeskusta. Toinen, vähän myöhemmin sivulla näkyvä puisto on jossain keskellä keskustaa, emmekä ole koskaan onnistuneet ajamaan siitä IHAN vierestä. Niin että se vain vilahtaa loppupuolella.


Nationwide-toimistorakennuksen valaistut ikkunat tavaavat joka vuosi toivotuksen 'Happy Holidays'.  Jatkoimme ajoa ja kuvaamista pitkin High Street -katua kohti Ohio State University -yliopiston kampusta. Siinä vaiheessa oli harmi, että GoPro takkuili. High Streetin varsi on täynnä mielenkiintoisia pikku liikkeitä ja ihmisiä. Jonkun verran videota sain otettua tavallisella kameralla. ja postaan ne erilliseen postaukseen! Happy Holidays!


14 kommenttia:

  1. Hei! Siellä on myös paljon jouluvaloja kadunreunoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, monet rakennukset koristelevat ulkosivut valoilla ja seppeleillä, ja pihat, jos on.


      Harmittelen, että unohdin ihan yhden valtavan 'seimi ja itämaan tietäjät' -asetelman, joka olisi ollut eri kadun varrella, jos olisimme tulleet keskustaan pitkin Broad Streetiä. Se ajelu pitää tehdä tässä lähitulevaisuudessa!

      Poista
  2. Milloin siellä otetaan jouluvalot pois? Onko siellä uuden vuoden aattona juhlia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika iso osa ihmisistä kiskoo jouluvalot pois jo heti Tapaninpäivänä (mitä ei täällä tunneta). Osalla on valot uuteenvuoteen asti, mutta sen jälkeen ei enää valoja juuri näe.

      Loppiaista ei täällä myöskään tunneta. Ja kaupunki kerää ulos heitetyt joulukuuset ilmaiseksi vain parina viikonloppuna joulun jälkeen, niin että jos kotona on aito kuusi, se on paras heittää ulos aika pian.

      Uutenvuodenaattona on juhlia, ei ilotulituksia. Itse lähinnä katsotaan telkusta tylsiä viihdeohjelmia, ja sitten puoleltaöin Times Squarella New Yorkissa oleva pallo putoaa. Sitä pitää aina katsoa telkusta, 'the ball drop'.. itse tunnen olevani epäamerikkalainen, kun se ei kertakaikkiaan kiiinnosta. Mutta kun me ei juhlita ulkona, niin kotona katsotaan se ball drop, ja korkataan shamppanjamaljat puoliltaöin! :)

      Mutta raketteja ei täällä ammuta uudenvuoden aattona. Joskus joku paukuttelee paukkupommeja, mutta ei ilotulituksia tai raketteja. Ne ovat lähinnä kesän, 4th of Julyn hommia, siis itsenäisyyspäivän.

      Poista
  3. Olis mukava jos joskus pääsis vaikka new Yorkiin viikoksi lomalle joulukuussa ihailemaan jouluvaloja ja shoppailemaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alunperin kun halusin vierailla Amerikassa jo teini-ikäisenä, halusin juuri New Yorkiin.. Osasin Manhattanin kartan melkein ulkoa! Vieläkään siellä en ole käynyt, lähin on lentokentät. Ja kerran olin yötä nettikavereiden luona Long islandilla kun oli pitkä vaihtoaika Suomesta Ohioon. Näin joulun aikaan New York on varmasti mahtava näky!

      Poista
  4. Oletko missä kaupungeissa matkustellut siellä jenkeissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en ole matkustellut paljon. Ohiossa olen käynyt suurimmissa: Cincinnati, Cleveland, Toledo ja Dayton. New Yorkissa olen nähnyt kaksi lentokenttää, ja käynyt Long Islandilla, sain myös esittelykierroksen siellä. Se nyt ei ole kaupunki.. tai jos olimme kaupungissa, en muista nimeä (sorry longislanders!)

      Lomalla olimme kerran Pohjois-Carolinassa, mutta se oli joku pieni saari, jonka nimeä en nyt muista. Samoin Floridassa Sanibel-saarella. Ajoimme sinne, niin että yhden yön olen viettänyt motellissa Atlantassa :)

      Chicagossa kerran vaihdoin konetta, niin että Illinois on valloitettu! Siinäpä on täkäläinen matkusteluni, valitettavasti..

      Pelkään aika lailla lentämistä, ja nyt on ollut koirat, joita ei ole voinut jättää kotiin, eikä oikein voi kahta suurta hurttaa, jotka saattavat tapella keskenään kuljettaa henkiläauton takapenkillä. Ehkö tulevaisuudessa matkustellaan, haluaisin todella nähdä ainakin Kalifornian, ja Washingtonin osavaltion.

      Poista
    2. Oletko milloin viimeksi käynyt lomalla täällä suomessa?

      Poista
    3. Taisi olla 2008.. kävisin ehkä useammin, jos ei olisi koiria ja lentopelkoa, tai olisi suora lento Columbuksesta Ouluun.. mikä ei taida toteutua.. :)

      Poista
  5. Hyvin sait käsivaralla kuvattua. Saat kyllä sen GoPron toimimaan. Yritys / erehdys tekniikka toimii aina lopulta :)
    Nuo suurkaupungin valot ovat aina jotenkin kiehtovia. New York oli vaikuttava. Times Square olisi mahtava nähdä Jouluna ja Uutena Vuotena.

    Itse aion laittaa jonkinlaisen dashboard-kameran autoon kiinni lähinnä kesän ratapäiviä varten. Mallia tai merkkiä en ole vielä kummemmin ajatellut.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nautin kovasti keskikaupungin valoista ja rakennuksista. Ymärrän, että mies ei ajella siellä tykkää yhtä paljon, liikenne on sekavaa, kadut yksisuuntaisia, ja aina 'väärään suuntaan'.

      Enkä haluaisi ajaa siellä itse. Pari kertaa piti mennä yksin ihan keskustaan keskellä arkipäivää maahanmuutto- ja kansalaisuusasioissa, ja hermot meinasivat mennä liikenteen ja suunnistusyritysten kanssa!

      Kunhan saadaan GoPro asennettua kunnolla, tulee varmaan enemmän vieomateriaalia. Sitten pitää alkaa opetella sitä videoiden editointia :)

      Poista
  6. Upeita valoja! Ymmärrän niin hyvin ettet tykkää ajaa keskustassa. Itse en suostu ajamaan edes motarilla siellä... Kaistoja ja vauhtia vaikka muille jakaa! Mulle oli myös yllätys aluksi kuinka huonossa kunnossa Kaliforniassa on tiet. Sitten ne moottoripyöräilijät jotka puikkelehtivat autojen väleissä... Saa jäädä koko ajaminen miehelle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mies tykkää ajaa. Mutta välillä kaahaa, ja saataa olla täysi asshole. Ja sitten suutahtaa, jos pyydän ajamaan hiljempää ja/tai rauhallisemmin! Miehet! :)

      Poista