keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Ja haukka taas pihalla!



Hörppiessäni aamukahvia takapihan lasioveen pamahti taas lintu. Ja kun menin katsomaan näkyykö maassa uhria (ei näkynyt), puussa istui taas haukka. Ilmeisesti tämän kerran jahti ei tuottanut tulosta, koska kynsissä ei ollut saalista. Vähän aikaa se istui puussa ja katseli, sitten lensi tiehensä. 

Kuvia oli vähän hankalampi ottaa, kun se oli melkein pihan perällä, ja parin pienemmän puunrungon takana. Tämäkin taitaa olla myös kyyhkyhaukka, mutta nuorempi kaveri, kun silmät ja pään väritys ovat erilaiset. Voi olla joku muukin haukka, tunnen pikkulintuja paremmin. Nuori tai ei,  näkyy kuitenkin tietävän, missä kannattaa saalistaa!

















5 kommenttia:

  1. Hello,

    koitin katsella josko netistä löytyisi joku toimiva ratkaisu noihin sinun kamikaze-lintuihisi jotka lentää päin lasiovea. Laitoin viestin Seiskan puolelle.

    Itselläni on yli 5m korkeat ikkunat etelän puolella taloa. Niissä on tummennuskalvot. En tiedä auttaako ne asiaa, mutta vain 2 kertaa on lintu lentänyt ikkunaan niin, että olisi mennyt pökkiin / kuollut. En tiedä onko se kalvojen ansiota, mutta luulen niin.
    Kalvot ovat monella tapaa hyödylliset; sisälle ei näe ellei ulkona ole pilkkopimeää ja sisällä valot, vähentää auringonpaisteen aiheuttamaa lämpötilan nousua sisällä. Ja näyttävät aikas siisteiltä valkoissa talossa.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vastasin jo seiskan kommenttiin. Taidan tilata amazonista sitä teippiä. Pitkään välillä oli ihan hiljaista, nyt ovat haukat alkaneet käydä joka aamu. En tiedä auttaako teippi, jos lennetään paniikissa haukkaa karkuun, mutta jospa yritän.

      Tummennuskalvoa en oikein halua, kun se haittaisi valokuvausta oven läpi. Muuten ne kyllä olisivat hyödylliset. Mutta pihalle ei näe hyvin kuin juuri lasioven läpi. Tavallisissa ikkunoissa on kaikissa hyttysverkko, ja sisällä kaihtimet, ja niihinkin kyllä joskus lentää lintuja, ihan juuri noitten haukkojen vuoksi.

      Poista
    2. Näköjään tuo amazonin teippi onkin liehuvaa nauhaa, jonka pitäisi karkottaa linnut pihalta kokonaan, eli sitä ei voi laitaa ikkunan pinnalle.. ellei sitten itse teippaa siitä rantuja. No, etsintä jatkuu, jospa jotain hyödyllistä mutta ei liian peittävää löytyy.

      Poista
    3. Taidan tilata tämmöisiä:

      http://www.amazon.com/Window-Alert-Maple-Leaf-Decal/dp/B001BO6EMC/ref=pd_sim_201_3?ie=UTF8&dpID=51rnhpblohL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=13GCB1J5GW1G22EECHE8

      Window Alert Maple Leaf Decal

      Helps reduce bird/window accidents
      Brilliantly reflects ultraviolet sunlight
      Contains 4 decals per package

      Poista
    4. Ok, toivottavasti tuo toimii. Ja tosiaan eihän sellainen käy, että kaikki linnut kaikkoaivat. Se olisi sinun kannaltasi aika ikävää, kuvittelen.
      T. Strippis

      Poista