keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Wildlights: Miljoonia jouluvaloja eläintarhassa, osa 1



Koko tämän viikon pitäisi olla lämmin  (ihmiset hölkkäävät shortseissa ja hihattomissa topeissa), mutta sateinen. Eilen kuitenkin aamusateen jälkeen kirkastui, ja päätimme mennä eläintarhaan katsomaan valoja. Kuvista ja videoista ei pysty saamaan kuvaa koko loistosta! Valoja on yli 3 miljoonaa. AEP -sähköyritys (American Electric Power) sponsoroi valot, jotka ovat kaikki LED-valoja. Kaikki puut ja pensaat kävelyreittien varsilla on täytetty valoilla. 

Keskellä eläintarhaa on lampi, jonka valot tanssivat aina puolen tunnin välein pyörivän musiikin mukaan. Viime vuonna näytös tuntui dramaatisemmalta, kun musiikkina oli Tran Siberian Orchestra. Tänä vuonna näytöksen sponsoroi 'Disney On Ice', ja musiikki oli sen mukaista.

Jostain syystä jos editoin videopätkiä yhteen, kadotan niistä äänen. Pitänee tutustua editoriin paremmin joulun jälkeen. Nyt kaikki pätkät ovat äänettömiä. Postaan huomenna osan kaksi, johon laitan parin minuutin videon juuri tuosta valoshowsta äänen kanssa.

Eläintarha oli tupaten täynnä, liikkuminen alkoi käydä hankalaksi, kun porukkaa velloi isoina ryppäinä, joissa oli aina ainakin kahdet lasten kärryt.






Ensimmäisellä videolla on yleisnäkymää alueesta ja lammesta, ennen valoshown alkua.


Toinen video on alueen keskellä olevasta alikulkutunnelista. Sinne oli laitettu tavallisten valojen sijaan pieniä spotteja, jotka saattoivat olla mustavaloa (UV). Ainakin hehku näytti siltä. Tunnelin läpi kävely oli kiva kokemus, melkein kuin olisi ollut diskossa strobo-valojen kanssa!



Rauhallista joulunalusta kaikille! Postitan osan kaksi siis vielä aatona, sen jälkeen tulee varmaan parin päivän joulutauko!

4 kommenttia:

  1. Hienoja juttuja taas, valoshow-video oli mahtava. Hyvää Joulua!
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää joulua!

      Toivottavasti videointi alkaa sujua pikapuoliin, kunhan vain teen sitä enemmän. Pitänee löytää myös hyvä editori. GoPron editori on muuten kiva, mutta se näyttää karsivan äänen ei-goprolla otetuista videoista aina editoinnin alkuvaiheessa (convert vicdos.. ja joka kerta, vaikka yritän mitä converted video on ilman ääntä..)

      Ihanaa joulun jatkoa, kiitos paljon kommenteista ja juttujen lukemisista/tykkäyksistä! :)

      Poista
    2. Täällä Lapissa on myös nollakeli mutta ei ihan shortseissa tarkene. Hyvää joulunjatkoa sinne rapakon taakse:)

      Poista
    3. Kiitos samoin. Itse hytisen, kun näen ihmisiä shortseissa joulukuussa! Mutta lämmintä on ollut, ja eilen oli illalla ukkosmyrsky. Ensi viikolla pitäisi sentään viilentyä! Ehkä uusi vuosi tuntuu talviseltä! :)

      Poista