sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Muutamia naapuruston jouluvaloja, harjoittelukuvia


Tyypillistä: Valot räystään päällä, kuusi näkyy ikkunasta
Talot alkavat olla laittaneet jouluvaloja ja kuusia pystyyn. Meidän pitäisi yrittää viritellä kuusi joko tänään tai huomenna. Todennäköisesti pystytän tekokuusen huomenna kun mies on töissä ja rahtaan koristeet kellarista, ja koristellaan sitten illalla miehen kanssa.

Oveen laitan jouluseppeleen, mutta sen kummemmin en yleensä koristele talon ulkopuolta. Sisälle laitan yleensä esille pari tekojoulutähteä ja nätin Suomesta tilaamani sähkökynttelikön. Joskus innostun ja laitan sisälle enemmänkin valoja, saa nahdä miten köy tänä vuonna!

Kuusi täällä yleensä laitetaan aina ikkunan eteen niin että sen valot näkee ulkoa. Otin naapurustosta pari kuvaa eilen illalla, kun käytin Susia ulkona. Aikaisemmin illalla yritin ottaa kuvia liikkuvasta autosta, ja niistä tuli ihan suttuisia. Eli kuvia ökyvaloista pitää ehkä odotella sen verran, että joko keksin miten pimeällä saa kuvia kun on liiikkeellä. Tai ajelemme hiljaisena iltana, ja pysähdymme ottamaan kuvia. 

Keskikaupungilla käymme aina jouluvaloajelulla, sieltä olisi kiva saada materiaalia. Keskikaupungilla joen varrella oleva puisto on aina upeasti koristeltu. Eläintarhassa on Wildlights-niminen valoshow, josta kyllä tulee kuvia. Mies on ottanut lomaa joulua edeltävän viikon, niin että viimeistään silloin menemme eläintarhaan ja katsomaaan muitakin valokokoelmia. Eastonissa on valtavan suuri joulukuusi, ja nättejä sinivaloisia puita.

Mutta tässä nyt muutamia kuvia tästä läheltä. Meidän alueella ei ole kovin koristeluhullua porukkaa. Tyypillisin tapa on laittaa valoja muutamien pensaitten päälle, ja räystään reunalle roikkuvat valosarjat. Kuistilla saattaa olla valoja, ja pihoilla on aina siellä täällä valaistuja poroja. Vähän kauempana olisi ollut lisää valoja, mutta en muistanut ottaa kännykkää mukaan Kimin kanssa käydessä. Ja Susin mielestä oli liian kylmää ja se kieltäytyä menemästä kauemmaksi.

Candy Cane -valoja (mitä candy cane on suomeksi??)



Pihalla pari valoporoa.

Kuvien taso on aika huono, kännykkä on uusi niin että sen kanssa tuli vähän pähkäiltyä ja tungettua sormi joko kuvaan, tai salaman päälle, tai jotain vastaavaa. Jospa seuraavalla kerralla tulee jo parempia kuvia.

5 kommenttia:

  1. Lisää kuvia valoista ja koristeista, kiitos! :D Tykkään katsella näitä! :) Itsekin tuli kuvattua tosi paljon viime visiitillä, ei vielä vaan kovin paljon ollut koristeltuja taloja kun Kiitospäivän aikaa vasta.
    Candy cane - karkkikeppi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yritän saada paljon kuvia, nyt on vain ollut huono tuuri, kun ensin koiran operaatio väsytti niin, että torkuin läpi viikonlopun. Tänään olin lähdössä aamulla kauppaan, ja autosta oli akku kuollut!

      Eli nyt pitää vain odottaa että mies tulee illalla kotiin, ja siinä varmaan menee tämä ilta autopuuhissa. Jospa loppuviikosta ehtisi! :)

      Poista
    2. Lepää nyt rauhassa väsymys pois! :) Blogi vasta myöhemmin, oma vointi ensin! :)

      Poista
    3. Viime yönä tuli nukuttua suht' hyvin niin että on vähän normaalimpi olo. Edellisenä yönä olin valveilla aamukahdesta asti, kun ensin kuuntelin, että kitiseekö Susi.. ja sitten Kimi oli hysteerinen ja kävi tökkimässä minua joka 10 minuutin välein.. Viideltä annoin periksi ja vein sen ulos, ja olikin maha vähän sekaisin!

      Auton akku on nyt ladattu. Kävi ilmi, että perjantaina koiran kanssa hössätessä olimme jättäneet auton sisävalon päälle. Ja se imi akun kuiviin viikonlopun aikana. Nyt tässä keittelen suolatonta kanaa ja jauhettua kalkkunaa vanhuksen ruuaksi koko loppuvikoksi!

      Poista
  2. Operaatiosta toipuminen on vanhalla koiralla varmasti rankkaa, oisiko toinen koira reagoinut tähän kun masu meni sekaisin. Meillä ei kokemusta kuin nuoren kääpiöpinserin hammasleikkauksesta, hän toipui nopeasti, mutta oli tosiaan maitohampaan poisto. Toivotaan että kaikki menee nyt hyvin ja uni maistuu kaikille!

    VastaaPoista