sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluvaloja lauantaina 12.12.



Lauantai-illan jouluajeluvideoinnin tuloksia: kaksi videota, joilla on vain koottuna lyhyempiä klippejä. En ole aikaisemmin käyttänyt videoeditoria, niin että varsinaista editointia en tällä kertaa edes yrittänyt tehdä. Laitoin vain klipit yhdeksi pätkäksi, ettei tarvitse erikseen ladata ja katsoa lyhkäisiä pätkiä. 



Meillä oli myös GoPro mukana, mutta emme ennen lähtöä löytäneet sen imukuppikiinnitystä. Niinpä laitoin sen tyylikkäästi päähäni, kun meillä oli sen kuminauhasysteemi. Onneksi ulkona oli pimeää, niin että ihmiset eivät nähneet upeaa kamerahattuani! Sen materiaali kuitenkin oli huonoa ihan tuon huonon kuvakulman takia, mutta tulipa GoPro testettua. Muuten se toimi hyvin! Löysin sen imukupit, ja seuraavalla ajelulla laitetaan se kiinni ikkunaan.

Ensimmäisen videon alkupuoli (valoisahkon aikaan) on  Gahannasta. Sen jälkeen on vähän materiaalia New Albanysta. Eilisen pääkohde oli kuitenkiin Alun Creek Lake -järven lähellä oleva Highland Lakes -asuma-alue. Siellä on suuria taloja, joissa on yleensä paljon valoja ikkunoissa ja puutarhoissa. Valitettavasti alueella ei ole katuvaloja, niinpä videoilla on paljon pilkkopimeyttä, ja sitten valoja pimeyden keskellä. Kamera ei aina myöskään tarkentunut.

Jos tänäänkin on sateetonta, taidamme mennä ajelulle keskikaupungille. Sinne ei kannata mennä kuin sunnuntai-iltaisin, muulloin on liikaa liikennettä.

Videoissa ei ole ääntä. Varsinkin alun Gahannassa hämärässä otetuissa videoissa on paljon koristelemattomia taloja ja pihoja välissä. Koristelluissa pihoissa on yleensä valoja pensaitten päällä. Monet myös käärivät puun rungot valoihin. Sain muutamia valaistuja metalliporoja videoille. Pari yliampuvaa taloa on käärinyt kaiken mahdollisen monivärisiin valoihin. 


Ensimmäisen videon lopussa näkyvä rakennus on Highland Lakes -alueen klubitalo. Meinasimme pysähtyä ja ottaa myös valokuvia, mutta sinne oli juuri matkalla tukku ihmisiä, ja ovimies mulkoili meitä sen verran, että jatkoimme vain matkaamme.

Näkymät ovat kyllä tosi kauniita. Harmi, ettei niista saa hyvää kuvaa näin videon välityksellä.





5 kommenttia:

  1. Hei! On kyllä värikkäitä ja hienoja jouluvaloja ja koristeita. Minkähän verran noihin isoimpiin luomuksiin uppoaa dollareita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan uppoaa rahaa sekä itse valoihin ja koristeisiin että sähköön. Valot eivät tosin ole kamalan kaliita, varsinkin jos ne ostaa kun ovat 75 prossan alessa heti joulun jölkeen seuraavaa vuotta varten!

      Ja onneksi uudet valot ovat LED-valoja, niin että ne kuluttavat vähön vähemmän sähköä.

      Poista
    2. Mutta hintaa varmaan tulee, jos on paljon nättejä koristeita. Esimerkikksi iso poro- ja rekisetti valoineen on noin 99 dollaria (ilman alennuksia. Tavallinen valosarja on alle 5 dollaria, mutta jos niitä tarvitaan kymmeniä.. hurjaa ajatella!

      Poista
  2. Komeita valoja, kyllä ne piristää pimeää vuodenaikaa! Itse tykkään noista valkoisista valoista, värilliset jotenkin räikeitä. Mutta tosiaan hirvittää sähkönkulutus, ei kovin ekologista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiset on minustakin näteimpiä, varskinkin kun ei mennä ihan överiksi. Mutta täällä kai se överiksi meneminen ja 'olla parempi/näyttävämpi' kuin naapuri tms. on osalle se elämäntapa :)

      Poista