tiistai 8. joulukuuta 2015

Päivän Lintu: Cooper's Hawk (kyyhkyhaukka)


Meidän lähistöllä asuu, tai ainakin saalistaa ainakin yksi haukka. Näen sen lentävän pois takapihalta melkein joka aamu kun avaan verhot. Eilen kulin ison tömähdyksen, kun joku lintu pamahti taas lasioveen. Kun menin katsomaan, maassa ei näkynyt mitään. Mutta haukka  lehahti lentoon lähipuusta, ja sillä oli kynsissään iso saalis. Meillä on siis kunnon lintujen ruokintapaikka.. ruokitaan pienet ja isommat..

Näistä on ollut hankala ottaa kuvia, kun yleensä ne lentävät pois heti, kun menen lähellekin lasiovea. Nyt puussa istui yksi, ja sain kameran käsiini sisemmällä keittiössä. Ehdin ottaa pari kuvaa, ennenkuin kaveri lähti lentoon. 

Kyseessä on Cooper's Hawk eli kyyhkyhaukka, joka on yleinen Pohjois- Amerikassa. Aikaisemmin olen saanut yhden kuvan, jossa linnulla on keltaiset silmät, eli se oli nuori haukka.  Tällä on komeat punaiset silmät, eli kyseessä on aikuinen. Pelottavat kynnetkin!






4 kommenttia:

  1. On kyllä komea tipu minustakin. Ihmeellisiä lintulajeja siellä rapakon takana. Ja uskaltavat tulla noin lähelle asutusta, jännää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin allekirjoituksen, eli syyskoira jälleen.

      Poista
  2. Meidän pihalla on selvästi maukkaita pikkulintuja! Joka aamu haukka käy ainakin kierroksella. Laitan juuri uuttaa postausta tämän aamun vierailijasta, kun sain siitäkin kuvia (ei tosin kovin hyviä).

    VastaaPoista