torstai 1. lokakuuta 2015

The Wilds - Safaripuisto. Kuvia, osa 2


The Wildsin kierros jatkui petoeläinten osastolle. Se sijaitsee aika kaukana puiston toisella laidalla. Kuskin mukaan varmistetaan, että pedot eivät saa minkäänlaista hajua muualla puistossa asustavista pihviaterioista. Osasto avautui vuonna 2007, ja siellä asuu kolme eri petoeläinlajia.

Gebardit (cheetah) olivat päiväunilla, samoin hyeenakoirat (African painted dog). Molemmille on oma iso aidattu alueensa. Hyeenakoirat olivat kaukana aidasta ja melkein ruohon peitossa, niistä ei saanut kovin hyviä kuvia. Gebardeja pöösi katsomana aika läheltä, sillä aitausten vieressä kulkee korkealla maasta olevat kävelyramppeja. Bonuksena bongattiin lauma lakkkunakondoreita torkkumassa  aidantolpilla.






Hyeenakoira







Kalkkunakondoreita.



Ainoa aktiivinen petoeläin oli vuorisusi (dhole), joka hölkkäsi edestakaisin pitkin aitauksensa reunaa. Se on kaukaa katsottuna aika lailla tavallisen ketun näköinen.








Puiston lähellä asuu aika lailla tavallisia valkohäntäpeuroja (white-tailed deer). Niitä puikahtaa puiston turva-alueelle aina silloin tällöin. Yksi oli ihan pääpuiston ja petoeläinalueen välillä kulkevan tien vieressä. 

Aluksi Amerikassa lomaillessani olin peuroista innoissani. Jonka kerta kun näin yhden, piti vinkaista 'Bambi!'. Siinä vaiheessa, kun niiden takia piti äkkijarruttaa ja ajaa melkein ojaan muutaman kerran, rakkaus alkoi hiipua. Kun olimme ostaneet talomme, sen takana oli vielä pieni metsäalue. Laitoin ulos kivan pienen lintulaudan roikkumaan puun oksasta. Pian aloin ihmetellä, että mikä pirun kalkkuna käy syömässä siemeniä, kun lauta on taysin tyhjä joka aamu, vaikka täytin sen illalla. Yhtenä iltana mysteeri selvisi, kun peuraäiti saapui paikalla isän ja lapsen kanssa. Rouva marssi automaatille, tarttui siihen huulillaan ja kallisti. Sitten  se kirjaimellisesti kulautti siemenet kurkkuunsa. Isi ja lapsi eivät päässeet jaolle!

Lintulaudan paikka vaihtui tämän jälkeen. Mutta ennenkuin saimme aidan pihaan, joka aamu piti kirmata ulos ja katsoa oliko siellä papanakasoja - koirat kummasti tykkää peuranpapanoista!

Peurat ovat nyt suunnilleen yhtä rakkaita kuin porot Suomessa.. painukoot pois teiltä ja puutarhoista mokomat kiusankappaleet!



Seuraavana puistossa kohtasimme seeprat. Niitä oli aika iso lauma tien vieressä. Nämä ovat grevynseeproja (Grevy's Zebra), jolla on kaikista seeproista kapeimmat raidat. Se on myös suurin seepralaji. Laji on hyvin uhanalainen, koska sen nahka on erittäin kaunis. Myös elinalueiden katoaminen ja kotieläinten laiduntaminen sen kotimaissa Etiopiassa, Somaliassa ja Keniassa uhkaa lajia.



Seeprojen lähellä laidunsi bantengeja, aasialaisia nautaeläimiä, jotka ovat myös uhanalaisia.  Sichuan Takinit olivat valloittaneet seeproille tarkoitun pienen katoksen lähistöllä.

Lauma Grevynseeproja





Bantengeja


Sichuan Takinit olivat parkeeranneet seeprojen tiloihin





Seepravarsa



Seuraavana olivat strutsit. Herra ja rouva laidunsivat lähellä eläinlääkäri- ja talvitallitiloja. Rouva on harmaanruskea, herra puolestaan päältä musta, pyrstö ja siivenkärjet ovat valkoiset.









Seuraava kohde oli mustahevosantiloopit eli Sable Antelope. Laumassa oli yksi uros ja useita naaraita. Uros on pääosaltaan musta, naaraat ruskeita. Sarvet ovat kaikilla  komeita.



Aidan toisella puolella makoili muutama Bactrian Deer, aasialainen hirvieläin.




Video on aika tutiseva..



Seuraavaan postaukseen jää vielä Southern White Rhino eli leveähuulisarvikuono (valkosarvikuono) ja muutama muu eläin.  Seeprat olivat tämän jutun upeimmat eläimet, niitä olisin voinut kuvata vaikka kuinka kauan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti