keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Columbus Asian Market (CAM)

Kuivattuja sieniä
Vuosia sitten asuimme lähellä Ohio State Universityn kampusta, ja kävin aika usein ostoksilla Sawmill ja Bethel Roadin alueella. Ruokakauppaketju Big Bear meni nurin vuonna 2004, ja jätti tyhjilleen myymälätilansa. Vuosien varrella suurimpanan osaan on sitten löytynyt uusi, pysyvä omistaja. Bethel Roadin varrella olevan Big Bear sai tilalleen Columbus Asian Market (CAM) -myymälän.

Alueella on paljon aasialaissukuista väkea. Aikanaan meistä yksi kaupungin autenttisimpia kiinalaisravintoloita oli myös siinä lähellä. Itse pidän kovasti kiinalaisesta ruuasta, samoin thairuuasta. Thairuuasta osaan tehdä version Chicken Sataysta, ja Green Curry Chickeniä olen myös laittanut. Olen keräillyt hyvältä kuulostavia reseptejä verkosta, mutta useimmiten pulma on juuri se, että mistä saa aitoja aineksia. Useimmiten mukana on pakko laittaa jotain vähemmän autenttista, kun oikeaa ei ole tarjolla. Yritykseni laittaa tulista kiinalaista ruokaa ovat olleet vähän vähemmän onnistuneita. Maku ei vain ole sama, kuin kiinalaisen ravintolan versiossa.

CAMin läysin verkon kauttaa jonkin aikaa sitten, mutta koska se on kaupungin toisella puolella, kesti pitkäänb ennekuin ehdin käymään siellä. Miehen lomaviikolla sitten riepotin miesparan sinne, kun ajomatkamme suuntautui sen ohi. Itse olisin voinut siettää siellä tuntitolkulla. Nyt piti vähän kiirehtia, ja tietenkin ottaa kuvia jonkun verran!

Teen sinne ostosretken ehkä ensi viikolla. Tällä viikolla poistetunviisaudenhampaan lähistö on vähän vihoitellut ja leukaluuta on jomottanut, niin että en ole vielä kamalan energinen.

Kauppa oli suuri, sisti ja valikoima oli mahtava, ainakin meikäläisen tapaiselle ensimmäistä kertaa aidossa aasialaisessa marketissa vierailleelle. Suurin osa muista asiakkaista puhui kiinaa, tai ainakin ei-englantia. Olimme kuitenkin ihan tervetulleita. Eräs kaupassa vastaan tullut vanha aasialainen rouva köpötteli rollaattorin kanssa. Ja kun tulimme häntä vastaan kaytävällä, tuntui että hän pakahtuu ilosta. Siinä oli englantia, kiinaa, kumartelemista ja useita hyvän päivän toivotuksia. Iloiset ihmiset tekevät iloiseksi!

Kuvakokoelma on sekalainen. Lähinnä otin kuvia sieltä täältä, missä ei ollut ihmisiä. Monia tuotteita en tunnista, ja ihan kaikesta kiinnostavasta en tällä kertaa ottanut kuvia. Kaikki pakkaukset olivat vieraskielisiä, ja niissä oli vain pienet englanninkieliset tarrat, tai nimi englanniksi hyllyn laidassa.  Ja kaikki oli hyvin edullista.

Ja pahoittelen, että en tunne aakkosia aasialaisissa kielissä. Jos kutsun jotain tekstiä tai tavaraa kiinalaiseksi, voi olla väärässä. Valikoima oli kuitenkin eksttooinen. En edes tiennyt, että myynnissä olisi esimerkiksi kuivattuja meduusoita! Kävin lapi useimmat osastot, lihatiskille en mennyt. Mutta valmiiksi pakattuna oli ainakin kananjalkoja. Lihatiski voisi olla kiinnostava paikka!

Aloitetaan ihan tutuista asisoista: riisiä ja papuja.

Maustehyllyä. Knorrin kanalientä kiinalaisessa pakkauksessa.

Nuudeleita ja'red rock sugar'

Keskellä kasviksia, jotka tunnistin: chinese long beans.

Tässä vähemmän tuttuja: Xue Li HOn ja Tong Ho.
Vihannesosastolla oli paljon uusia tuttavuuksia. Nimen lisäksi nimilapuissa oli kuitenkin yleensä mainittu käyttötarkoitus ja joitain ominaisuuksia. En tosin tiedä, ostaisinko ruuaksi kuivattuja sieniä, joita käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.



Riisinuudeleita ja vihreää teetä



Tässä jotain mausteisia aineksia, ainakin chiliä ja hot bean pastea.

Lisää tulisia mausteita


Tässäpä sekalaista seurakuntaa. Taitaa olla mausteita sushiriisille, srirachakastiketta ja lohenmakuista pikakeittoa?

Ruskeat pallerot ovat longaaneja, pieniä litsinsukuisia hedelmiä.

Kukkivia (ruoho?)sipuleita

Baby Bok Choy - pinaattikaali

Yellow Nira - keltainen kiinansipuli

Paloiteltua Jakkihedelmää (Jackfruit)

Tofupalleroita

Viiriäisenmunia

Keskellä Misotahnoja

En ole edes ihan varma, mitä kaikkea tässä on!

Tässä ainakin inkivääritahnaa


Valmiiksi kypsennettyjä nuudeleita.

Kuivattuja katkarapuja

Kuivattuja anjoviksia

Kuivattua kalmaria (squid) ja tursasta (octopus) .. maistuvatko samalta?

Lisää kuivattuja anjoviksia

Kypsiä ostereita

Ankanmaksamakkaraa

Lisää kuivattua kalaa

Kuivattua seitikalaa (pollack, pollock)

Mausteisia kananjalkoja

Kiinalaistyylisiä makkaroita

Raakoja maustettuja kanoja

Meduusoita (jellyfish)!!

Lisää meduusoita.. en edes tiennyt, että ne ovat syötäviä.

Kuivattuja vihanneksia, esim. bambunversoja.

Suolattua sinappikaalia, luulisin.

Kalasäilykkeitä

(Soija)kastikkeita

Riisiviiniä keittämiseen

Säilöttyjä viiriäisenmunia.

Kuivattuja sieniä

Kookosgeeliä, maltoosia,natriumkarbonaattia, mantelikastetta??


Karkkiosastoa

Karkkien vieressä on kai kuivattua .. jotain muuta

Prepared Rolled Squid - kuivattuja kalmarilevyjä

Kuivattua kalaa

Nuudeleita

Japanilaistyylisiä nuudeleita




Kuivattuja liljanterälehtiä

Papuja

Keittiövälineitä

Höyrykeitin riisille.



Ja kallein näkemäni tuote: pääskysenpesiä, $69.99


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti