keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Syyskuvia muutaman vuoden takaa


Puiden ruska on täällä vasta ihan alkutekijöissään. Niinpä laitan tähän syyskuvia jonkun vuoden takaa. En ole varma päivämäärästä, mutta lokakuuta ihan varmaan. Kuvista huomaa, että puut vaihtavat värejä hyvinkin eri aikaan. Aikaisemmin sanoinkin, että vaahterat ovat aina ensimmäiset, jotka saavat ruskan värit. Ylensä lokakuun alussa alkaa näkyä kirkkaita värejä, ja lehtipuut eivät yleensä ole kaikki lehdettömiä ennen joukukuun alkua. 

Meillä on etupihalla korstepäärynä. Suuri puu ja lehdet ovat paksut ja vähän vahapintaiset. Yleensä se sinnittlee hyvin pitkälle ennekuin edes alkaa vaihtaa värejä. Kerron tilanteen, kunhan syksy ehtii loppupuolelle! Nyt se on vielä täysin vihreä.

Ensimmäiset kuvat ovat Buckeye Lake -järveltä, vajaan tunnin matkan Columbuksesta itään. Se on suuri patojärvi, joka on kesäisin erittäin suosittu veneilyjärvi. Rannat ovat täynnä kesäasuntoja, ja osa on tosi komeita Komeinmmista ei ole tällä kertaa kuvia.

Tänä vuonna matkailu sai kuitenkin aika suuren kolauksen, kun järveä koossapitävän padon kestävyyttä on alettu epäillä. Vedenpinta pidettiin matalalla, talven mitoissa, koko kesän, ja tästä oli paljon haittaa veneilylle.

Turistien määrä onkin laskenut huomattavasti, ja useat bisnekset ovat jo joutuneet sulkemaan ovensa. Aleella on viinitarha ja useita ravintoloita, jotka kärsivät myös. En ole tässä vaiheessa ihan varma, millä aikataululla puhutana padon uusimisesta, ja kuinka kauan tähän menee.

Järven ympäri ajaessa vähän karmii, kun evakuointireittejä on merkitty. Toivotaan, että pato kestää ja saadaan uusittua.

Buckeye Laken rannalla on kauniita taloja laitureineen.



















Haikara tai vastaava laiturilla

Seuraavat kuvat ovat Dawes Arboretumista, tai matkalta sinne. En muista menimmekö samalla reissulla sekä Buckeye Lakelle ja Arboretumiin. Ne ovat aika lähekkäin. Päivä ja värit ovat kuitenkin kauniita kummassakin kohtessa. Arboretumin retki oli ehkä myöhemmin, sen verran kirkkaampia ruskan värit noissa kuvissa ovat.











Ainoa Amerikassa näkemäni kärpässieni. Niitä on ikävä, kirkkaanpunaiset ovat niin kivan näköisiä!













Nämä olivat Arboretumin kauneimmat puut.





Matkan varrella oli iso kurpitsapelto, täynnä kurpitsoja.







2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tänö syksynä taitaa olla vieläkin kauniimpaa, olen saanut jo paljon kuvia! Postailen niitä pikku hiljaa, luultavasti vasta ensi viikolla. Tässä on ollut kiirettä kun mies on lomalla ja on menty tukka putkella ympäri Columbuksen ympäristöä!

      Poista