maanantai 5. lokakuuta 2015

Columbuksen eläintarhassa 24.9. - Kuvia


Vierailimme siellä melkein kaksi viikkoa sitten, mutta en ole ehtinyt postata tätä ennenkuin nyt! Yritän pitäytyä kiltisti yhdessä postauksessa per päivä, ja The Wilds and Hocking Hills -jutut veivät koko viime viikon. Samoin oli vähän veltto olo antibioottikuurin ja hampaan toipumisen kanssa. Tänään sitten vihdoin naama alkaa olla normaalin näköinen. Mustelma posken alueelta on häipynyt. Leuan alus on vielä kauniin viherkeltainen, mutta sitä ei huomaa kovin helposti! Onkin aika käydä ruokakaupassa ja olla ulkona ihan päiväsaikaan.

Vihreä tram on käytössä kesäisin, kun kävijöitä on paljon. Käyttämämme oli vain kaksiosainen.
Eläintarhassa siis vietimme yhden kauniin iltapäivän. Ensin matkustimme Afrikka-osastolle pienellä.. mikä tämä nyt on suomeksi? Tram kääntyy suomeksi raitiovaunuksi, mutta eihän tämä ole raiteilla.. No siis joku kuljetusautovaunusysteemi.. ilmainen kyyti. Sinne voi kyllä kävellä halki Pohjois-Amerikka-osaston, mutta siellä ei yleensä ole paljon näkemistä, kun ketut, puumat tms. tuntuvat olevan aina päiväunilla jossain alueensa takanurkassa.

Pohjois-Amerikan ympäri kulkee pieni rautatie. Toisin kuin tämä ilmainen tramkuljetus, junamatkasta pitää maksaa erikseen.





Afrikan savannilla lähimpänä vaelteli kiraffeja. Ne olivat jo talvitiloissaan The Wildsin safaripyistossa niin että oli ihan kiva nähdä niitä täällä. Eläintarhaan oli syntynyt peräti kadet leijonanpoikaset keväällä, ja vanhemmat niistä olivat tehneet ensiesiintymisensä edellisenä päivänä. Nyt niitä ei näkynyt, pikkuisia ei pidetä näytillä kovin pitkään. Alussa on varmasti paljon totuttelemista!






Herra leijona oli puoliunessa lasiseinää vasten.












 Savannilla oli kiraffien lisäksi useita eri antilooppilajeja. Niistä tunnistin vain gnuuantiloopit (wildebeest).

Gnuuantilooppeja.











Gebardien juoksun Watering Hole -alueella missasimme juuri. Saavuimmne paikalla vain pari minuuttia myöhässä, mutta gebardit olivat jo sisällä. Niiden tilalle tuli valtava pahkasika, joka ei esitellyt taitojaan.


Gebardeja saattoi ihailla aitauksessa. Sielläkin otettiin lokoisasti.







Afrikan jälkeen katsastimme Aasian.  Yksi sarvikuono oli ensin ulkona, mutta se viipotti sisälle, koska näytti olevan ruoka-aika.



Jännän näköinen Malaijikarhu (sun bear) istui varjossa ja rapsutteli itseään aikansa kuluksi.













Ulkona oli pari aasiannorsua.

Tämän kerran kaunein eläin oli varmasti Kultapanda [pikkupanda, kissakarhu] (red panda). Luin juuri eilen, että Ähtärin eläintarha oli saanut jo toisen tällaisen vesselin asukikseen. Toivottavasti se viihtyy!

Tässä aitauksessa oli kaksi kultapandaa, ja niillekin tuotiin ruokaa. Saimme nähdä pienen shown, kun molemmat kiipeilivät puihin. Ne olivat varsin vilkkaita tällä kertaa, ja erittäin nopsia ja hyviä kiipeilijöitä, menivät ylös ja alas ihan jopa pelkkää kiviseinää pitkin.




Niiden turkki on kauniin punaruskea, varsinkin auringonpaisteessa, ja häntä on mahdottoman muhkea!














(Nainen videolla on eläintarhan työntekijä)




Joidenkin eläinten nimet ovat aika hukassa, en muista mitä nämä kauriit/vuohet olivat.  Ja kun aloin kotona käydä läpi kuvia, vasta silloin huomasin, että otuksista niistä oli kolmijalkainen! Kyseessö ei ollut mikään optinen harha, koska kuvia oli enemmän kuin yksi.


Yksi jalka puuttuu!






Tiikeri oli pesemässä käpäliään.











Emme kiertäneet enempää tällä kertaa. Tarhan toisella puolella on kyllä paljon katsomista, mutta jätämme sen ensi kertaan, kun meillä on kausilippu. Lokakuun 16. - 18. päivä  (ja 23. - 25.) on 'Boo at the Zoo' -niminen tapahtuma, jossa muun muassa eläimille annetaan kurpitsoita leikkikaluiksi ja ruuaksi. Paikalla ovat myös Marvelin Avengersit (eivät varmaan aidot.. Jos Chris Evans joskus päättää vierailla Columbuksessa, olen ekana jonossa!) Mukana on myös kaikenlaisia Halloweeniin liittyviä näytöksiä ja rekvisiittaa. 

Menemme jos on hyvät ilmat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti