perjantai 23. lokakuuta 2015

B Spot -ravintolassa hampurilaisella


Lola

Keskiviikkona kävimme ulkona syömässä hampurilaiset. Yleensä suuntaamme Red Robin -ketjun ravintolaan, mutta nyt kokeilimme eri ravintolaa. Paikallisuutisissa oli pieni juttu Michael Symon -nimisestä miehestä. Häneltä oli juuri ilmestynyt uusi keittokirja. Ja Ohion Clevelandissa asuva Michael Symon sattuu olemaan yksi amerikkalaisista Iron Chef  -kokeista. B Spot on hänen oma hampurilaisravintoketjunsa (vain Ohiossa).

Jos Iron Ched ei ole tuttu ohjelma, se on alkuperältään japanilainen kokkauskilpailu-tvsarja, jossa haastaja kohtaa yhden vakituisista Iron Chef -kokeista, ja kumpikin valmistaa ainakin 3 eri ruokalajia, jotka sisältävät kyseisen jakson mysteeriaineksen. Tästä on sitten Amerikkalinen versio, josa Symon on yksi juuri näistä vakiokokeista.

Hän on esiintynyt monissa muissakin kokkausohjelmissa ja kilpailuissa, erityisesti Food Network -kanavalla. Tiesin, että hänellä on pari ravintolaa Clevelandissa, mutta B Spotin ilmestyminen Columbukseen oli jäänyt huomaamatta. Ja ravintola on vajaan 10 minuutin päässä meiltä, vastapäätä yhtä vakioruokakauppaani! 

Nyt se piti käydä kokeilemassa. Hampurilaiset ovat se vetonaula, mutta ruokalistalla oli myös kaikkea muuta houkuttelevaa. Päätimme miehen kanssa kuitenkin tilata hampurilaiset, ja niiden kaveriksi jaoimme isot ranskalaiset. Useissa hampirilaispaikoissa ranskalaiset kuuluvat hamppariannokseen, mutta täällä ne piti ostaa erikseen. Ei paha hinta, noin 4 dollaria ranskalaisista, ja niitä oli paljon kahdelle. Ja olivat aika lailla parhaat ranskanperunat, mitä olen koskaan maistanut! Ohuita tikkuja, rapeita ja sopivan suolaisia. mausteena oli rosmariinia. 

Hampurilaisia oli useitam mahdollisuutena myös koota oma halamistasi lisukevaihtoehdoista. Tilasin simppelin Thin Lizzy -purilaisen, jossa oli paahdettuja/haudutettuja sipuleita, cheddarjuustoa, majoneesia ja suolakurkkua. Lisäksi paikassa on 'suolakurkkubaari', jossa on tarjolla suolakurkkua, banana pepper -renkaita ja muita samantapaisia lisukkeita, ihan ilmaiseksi jos haluat lisätä niitä.

Mieheni tilasi Lola-hampurilaisen (yläkuvassa), jossa on paistettu muna (sunny side up), pekonia, hillottuja punasipuleita ja cheddarjuustoa. Totesimme kumpikin, että omamme oli paras hampurilainen ikinä! Tilasin omani medium -paistettuna, ja pihvi oli mehukas ja maukas ja hampurilainen suli suussa! Sanat eivät riitä kertomaan....  Siis OMG! NAM!

Tuonne menemme takaisin, pitää ehkä kokeilla muitakin hampurilaisia. Ravintola on kuulemma voittanut Amerikan parhana hampirilaisen tittelin SOBE burger bashissa (en tietoa mikä se on) vuosina 2010, 2011,2012 ja 2014!

Pöydässä oli kastikkeita, josita otin kuvan.. niitä emme tarvinnet, mutta esimerkiksi pulled pork -purilaiseen olisi voinut kokeilla kahvibarbecuekastiketta. Lola -ketsuppi oli chilillä maustettua, ja shasha-kastike oli puolestaan tehty banana pepper -chileistä.

Drinkkimenu oli näyttävä, mutta emme tilanneet siitä. Jos tilaa olisi ollut, tarjolla oli myös suuri milkshake-valikoima. Ja parilla lisädollarilla jokaiseen pirtelöön sai lisätä esim. vodkaa. Ehkä joskus pitää kokeilla. Ja tulla taksilla...


Thin Lizzy


2 kommenttia:

  1. On maukkaan näköinen hampurilainen. Heti tuli nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Itse tänään kanssa ajattelin, että pitää mennä takaisin.. Jos kuitenkin vain kerran viikossa, mutta kyllä se oli hyvää!

      Poista