maanantai 12. lokakuuta 2015

Kaupoissa näkyvää: Joulu tuli Walmartiin



Perjantaina Walmartissa käydessäni sen seasonal-osasto oli täynnä joukukoristeita ja muovikuusia. Koska en ole paljon ostoksilla käynyt parin viime viikon aikana, ne ovat ehkä ilmestyneet sinne jo aikaisemmin. Tyhjiä hyllyjä ja paperilappusia siellä kuitenkin oli niin että ihan valmis osasto ei ole.

Vaikka shoppilen Walmartissa paljon ja ostan sieltä aika lailla kaikkea mitä taloudessa tarvitaan, joulukoristeita en sieltä osta. Valitettavasti ne ovat melkein kaikki halvan näköistä muovikrääsää. Jouluvaloja olen tainnut joskus ostaa Walmartista.  Mutta yleensä suuntaan muualle, jos iskee himo ostaa uusia joulukoristeita.

Osastolla oli myös paljon surkean näköisiä muovikuusia. Vähän myöhemmin puutarhaosastolle tulee myyntiin myös oikeita kuusia. Nekin ovat olleet kuipelon näköisiä. Täällä kun ei talvisin ole kovin kylmä, kaadetut kuuset eivät jäädy. Ne vain kuivahtavat. Sitten osa myyntipaikoista maalaa niitä spraymaalilla kauniimman vihreiksi. Ne saattavat seisoa ulkona viikkotolkulla. Jouluviikolla niitä sitten myydään sikahalvalla.

Yhtenä vuonna ostimme oikein kauniin, tuoreen kuusen puutarhamyymälästä. Se oli oikein kaunis tuuhea kuusi, ja täydellisen muotoinen. Kotona vasta huomasin, että onhan se täydellisen muotoinen, kun joku oli saksinut melkein kaikki oksien kärjet, jotta saisi kuusesta kartion muotoisen! Sieltä emme enää ole kuusta hakeneet.

Täällä myydään paljon mäntyjä joulupuiksi. Ne ovat kyllä kuusen mallisia nuoria mäntyja, eivätkä varista neulasia yhtä helposti. Mutta mänty ei minulle ole joulukuusi! Joinakin vuosina päätimme sitten kaydä ostamassa kuuden kuusifarmilta. Jostain syystä syystalven ikävin päivä sattui aina tuolle kuusenhakureissulle. Satoi yleensä rantää ja oli kamala tuuli. Siellä rämmimme pitkin kuusipeltoa ja haimme sopivaa. Kuusi se piti olla, ei mänty. Ja kuusista saa tietysti maksaa melkein tuplasti mäntyyn verrattuna.

Muutama vuosi sitten annoimme periksi, ja ostimme tekokuusen. Sen kanssa on ollut helpompaa, mutta minulla on ikävä aitoa kuusen tuoksua. Ruokakaupatkin kyllä myyvät eduistoillaan oikeita minikuusia, josko tänä vuonna ostaisin semmoisen tekokuusen lisäksi. Ikävä on kyllä hyasinttienkin tuoksua, muta ne ovat täällä pääsiäiskukkia eikä niitä löydä joulun aikaan.

Mutta nyt siis kuvia Walmartin jouluosastolta. Jouluvaloista en vielä saanut kuvia, niiden hyllyjä oltiin juuri täyttämässä. Olen ihan varma, että tämä ei tule olemaan ainoa postaus jouluun liittyen! Let the games begin!

Miniatyyritaloja joulukaupungin rakentamiseksi


Hyllyjä ollaan vielä täyttämässä



Pöytäkoristeita


Tekokuusia Walmartissa siis oli hyllyt täynnä. Täällä kuusi yleensä laitetaan pystyyn heti kiitospäivän jälkeisenä viikonloppuna, eli marraskuun lopulla. Tekokuusia on ihan tavallisen vihreinä, on valkoisia, ja vihreitä tekolumella huurrutettuja. Taitaapa noita soissain paikoissa olla myäs hopeisia ja vaaleanpunaisia, mutta useimmiten ainakin pysytään suhteellisen luonnollisissa väreissä. Halvimmillaan tekokuusen saa reilulla kolmellakymmenellä dollarilla. Aidon tuntuiset ja näköiset sitten ovat useita satoja.

Tekokuusivalikoimaa.

Muovipalloja


Kas, siilin muotoisia koristepalloja!











Oviseppeleitä, vähän liian rihkamaista..











Ylähyllyllä muovisia ilmatäytteisä pihakoristeita.


Kuusen 'hameita' - lahjamattoja kuusen ympäri  laitettavaksi

Joulusukkia

Latvakoristeita






Petteri Punakuono -  lastenleffa tulee telkusta joka vuosi.





Tekojoulutähtiä. Itsellänikin on näitä, kun koirien takia en uskalla pitää aitoja.


Oviseppeleitä



2 kommenttia:

  1. Aikaisin siellä alkaa tuo jouluhössötys mutta kauniita on nuo joulukoristeet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina joka vuosi tekisi mieli ostaa lisää koristeita, kun näkee kivoja.. vaikka niitä on jo enemmän kuin tarpeeksi! Täksi vuodeksi pitää kyllä ostaa uusi tekokuusi. Edellinen oli jo sen verran surkean näköinen, että paiskasin sen viime joulun jälkeen roskiin! :)

      Poista