torstai 22. lokakuuta 2015

Hocking Hills: Rock House -luola




Eilen postasin kuvia Rock House -luolan ulkopuolelta, tänään on vuorossa kuvia luolan sisältä. Luola on kallioseinässä keskellä 45 metrin kalliojyrkännettä. Sen pituus on kaikenkaikkiaan yli 50 metriä, ja korkeus nousee melkein kahdeksaan metriin. Sisällä ei ole täysin pimeää, sillä kallioseinässä on useita luonnon tekemiä ikkunoita.  Silti luolan sisällä sai astella varovaisesti, sillä lattia oli kalliota, ja siinä on askelmia, nousuja ja laskuja. Lisäksi näköaukkojen välissä oli aika pimeää. Ihmiset käyttivät kännyköitä valaistakseen tietä.

Luolassa ei onneksi ollut lepakoita, kuitenkin pari pulua näytti pesivän siellä. Ne lymyilivät pimeässä, ja ponnahtivat sitten äänekkääseen lentoon ihan  naaman edestä  ja saivat minut pomppaamaan pari kertaa.

Alkuperäisväestö, eli intiaanit käyttivät luolaan aikanaan. Sen seinässä on koloja, jotka sopivat pieniksi uuneiksi. samalla ne lämmittivät kalliota ja myös luolaan. Luolaan on myös kaiverrettu altaita veden varastointiin.

Myöhempinä aikoina luolassa on sitten piileskellyt myös hevosvarkaita, ryöstäjiä ja murhaajia, luola saikin välilä lempinimen 'Robbers Roost' eli ryöstelijöiden pesäpaikka.

Vuonna 1835 luolan lähistölle, nykyisen pikniksuojan paikalle perustettiin 16-huoneinen hotelli, jossa oli tanssisali ja postitoimisto.

Kuvat luolan sisältä onnistuivat ihmeen hyvin ilman salamaa. Kamerassani on pieni valo, joka tulee automaattisesti käyttöön kun valoa on hyvin vähän. Kuviin tuli yksityiskohtia esimerkiksi luolan katosta, eikä niitä luolassa ollessaan pystynyt hämärässä näkemään.

Varsin kiva kokemus kuitenkin, mitä nyt ne jyrkät rinteet kauhistutti!

Yksi luolan 'ikkunoista ' ulkoapäin kuvattuna




Kuva sisäkatosta















Näkymää ulos luolan toisesta ääripäästä. Alla on pudotus, eli tuosta ei pääse kielekettä pidemmälle. Jutun viimeinen kuva on otettu ulkoa alhaalta  tätä kielekettä kohti.



Luolan toisessa pääsä oleva kieleke. Sisään luolaan pääsee vain keskiosan aukoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti