torstai 15. lokakuuta 2015

Aniskarkkeja!


Aina silloin tällöin alkaa tehdä mieli jotain suomalaista tuotetta. Pakastimen perukoilla on pari levyä Fazerin sinistä, ja salmiakkia on jossain kaapin kätkössä. Yleensä kaivan niitä esiin vain hätätapauksissa, mutta varastot ovat aika vähissä.

Ihan ruokatuotteista pahin tuska on ruisleivän perään. Yritän joskus pikapuoliin katsoa saanko taikinajuuren alkuun, jospa saisi aikaan jotain ruisleivän tapaista jouluksi. Jouluna on ikävä jopa ihan kunnon silliä, ilman sitä ei minulle rosolli maistu vaikka muita ainesosia olisi tarjolla. En myöskään viitsi leipoa suomalaistyylisiä herkkuja vain itselleni, niin että esimerkiksi joulutorttuja en ole syönyt Suomesta muuton jälkeen. 

Suomalaista tavaraa kyllä saa verkon kautta, jos vain raaskii maksaa suuret postimaksut. Joku kerta aioin täräyttää kunnon tilauksen, ja ostaa kaikkea mitä tekee mieli. 

En kuitenkaan yleensä syö karkkia tai suklaata kovin ahkerasti.  Lähinnä riittää ksylitoliminttupastillit, joita syön kiltisti aina ruuan jälkeen. Nyt viime viikon lopulla kuitenkin alkoi karmea salmiakin himo. Ja nimenomaan niihin Fazerin turkinpippureihin, vai mitä ne nyt lienevätkään.. Turkish Peber, sanoi e-bay.  Maltaita maksoi postimaksuineen, mutta nyt niitä on tulossa 9 pussia Suomesta. Tulevat ilmeisesti soutuveneellä, kun arvioitu saapumisaika on marraskuun 6. päivään mennessä.

Salmiakinhimo ei laantunut lupauksella ensi kuussa saapuvasta herkkuerästä. Niinpä piti tilata Amazonista seuraavaksi suurinta himoani karkkimarkkinoilla: anispastilleja! Jostain syystä aniskarkit ovat aina olleet suuria suosikkejani. Onneksi Amazon myy vanhanajan kovia aniskarkkeja kuuden pussin erissä. Ne tulivat eilisen postissa.




Nam! Puhdasta aniksen makua, isoja kovia möllyköitä. Tuntuu, että hampaat mätänevät suuhun.. ehkä tämä ei ollut niin hyvä idea, mutta nytpä niitä on! Ja varmasti säilyvät hyvin.  Nyt on suurin aniksen himo tyydytetty, voin odottaa rauhallisesti turkinpippureitani...


7 kommenttia:

  1. Iherbissä oli myynnissä pandan lakritsia kesällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pandan lakritsia olen nähnyt täällä yllättävän usein! En ole ostanut, mutta ainakin World Market myy sitä Ihan jenkkilakritsa ei ole kovin pahaa, lähinnä salmiakki on se, jota ei täältä saa. Ja siihen iskee välillä himo! Supersalmiakkiin erityisesti.. tai pantteripussiin!

      Poista
  2. Paljonko maksaa postikulut jos tilaat täältä suomesta vaikka kilon painoisen paketin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hinnat näköjään ole niin pahoja kuin muistelin! ebaun paketis postimaksu oli 7.5 taalla, mutta olin saanut siitä 2.5 dollarin alennuksen. finnstyle.com lähettää paketin 6.95 dollarilla, ja ilmaiseksi yli 69 dollarin ostoksista.

      Aikaisemmin katsoin jotain paikkaa, jossa oli ilmainen postitus, jos osti yli 100 dollarin edesta. Siksi ajattelin, että pitää ostaa paljon! :)

      Yhden kerran olen tilannut Suomesta kirjoja vrkkokaupan divarista, ja siinä postikuluja oli 24 euroa. Kirjoja oli 5, niin että paijoa oli varmaan useampi kilo. Muistelen kyllä että äitini lähettämissä paketeisa (isoissa) aina nakyi niin suuret postimaksut että ihan hirvitti..

      Mutta eivät ole pahoja, varsinkin tuo ei postikuluja yli 69 dollarin ostoista!

      Poista
  3. Iherbistä tilaan paketteja niin postikulut toistaiseksi $4 max 1.8kg paketista.

    Välillä postikulut oli painon mukaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kivan edullinen hinta, kun ei ole painorajoitusta :)

      Poista
    2. Niin ja sitten saa vielä vip-alennuksen $40 paketista niin postikulut 1-$2

      Poista