perjantai 2. lokakuuta 2015

Hocking Hills - Ash Cave


Polku kohti Ash Cavea

Old Man's Caven lisäksi kävimme toisessa avonaisessa luolamuodostelmassa, Ash Cavessa, eli tuhkaluolassa. Luola sai nimensä,  kun varhaiset uudisasukkaat löysivät luolasta valtavan määrän tuhkaa. Tuhkan uskotaan olevan peräisin satojen vuosien aikana luolassa palaneista nuotoista. On myös mahdollista, että Pohjois-Amerikan intiaanit valoivat tinaa ja hopeaa alueen kivistä. Tuhkaa tutkittiin vuonna 1877, ja siitä löytyi muun muassa saviastioiden siruja, nuolia, eläinten luita, piikiveä (tuluskiveä), maissintähkiä ja ruohotuppaita.

Luola on hevosenkengän mallinen ja valtavan suuri: kokonaispituus on parisataa metriä, syvyys kolmekymmentä. Keväällä luolan eteen muodostuu vesiputous. Sitä on käytetty kirkkona ennekuin uudisasukkaiden oma kirkko valmistui. Nykyään siellä järjestetään vihkimisiä. Itse olen yhden hääparin nähnyt matkalla luolalle. Polku sinne on tasainen ja sopii myös pyörätuoleille.

Polun molemmilla puolilla kohoaa korkea kallioseinä.  Lähistöllä kulkee paljon patikointipolkuja, joiden kautta pääsee ylös kallioiden huipulle. Valitettavasti kuvista ei pysty saamaan käsitystä paikan kauneudesta tai luolan koosta.

Videolla on ensin osa ajomatkasta Old Man's Caven alueelta kohti Ash Cavea:








Puron uoma on loppukesästä kuivunut.






Video luolan ympäristöstä:


Luola häämöttää edessä.












Ihmiset luolan sisällä näyttävät pikkuruisilta.

Luolan kallioseinää





Matkalla takaisin parkkipaikalle








Takaisin parkkipaikalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti