torstai 21. huhtikuuta 2016

Tehosekoitin ja smoothie: Blendtec Total



Siitä lähtien, kun sekoittelin Starbucksissa Frappuccinoja ja smoothieita Blendtecin tehosekoittimella, olen halunnut sellaista itselleni. Ne ovat kuitenkin riivatun kalliita, hintahaarukka noin välillä $250 - 450.  Niin että haaveeksi se jäi moneksi vuodeksi. Nyt kuitenkin bongasin eräältä tarjoussaitilta linkin ebayhin, jossa näitä myydään 'factory refurbished' -kunnossa, alla kahdella sadalla. Eli masiina on jonkun palauttama, ehkä vian takia, ja se on kunnostettu tehtaalla ihan alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Mukana tuli jopa 7 vuoden takuu! Miehelle vienosti ilmaisin toiveen vähän aikaisesta syntymäpäivälahjasta viime viikon lopulla, ja paketti tuli eilen!

Näitä factory refurbeja kyllä kannattaa ostaa, jos löytää, kunhan ovat valmistajan kunnostamia. Niissä on yleensä mukana myös takuu. Jokunen vuosi sitten ostettiin refurb Dysonin pölynimuri.  Hyvin on toiminut, ja hinta oli noin puolet uuden hinnasta.

Naureskelin vähän, kun luin mukana tullutta reseptikirjaa: tällä voi tehdä jopa kermasta voita. Eli tehoja riittää, 1530 W.  Aika kovaääninen, mutta eihän se päällä ole kovin kauan. Näin alkuvaiheessa aloitan ihan smoothieiden teolla, mutta reseptikirjasessa on ohjeita vaikka mille. Kesäksi 'shaved ice' kuulostaa mukavalta!





Mukana oli suuri Wildside-kannu. Blendtecin terät ovat juuri kannussa, ja ne eivät ola irroitettavissa. Samaten nämä terät eivät ole itse asiassa teräviä.. onko se nimi edes 'terä' suomeksi? Blade? No, siis joka tapauksessa, ne ovat tylpät niin ettei tule viilleltyä sormia kannua tiskatessa. Kansi on joustava, ja siinä on avattava kolo, jos haluaa lisätä jotain masiinan ollessa käynnissä.



Pesaisin kannun, ja sitten ensimmäinen smoothie tulemaan. Tein alkuksi ihan simppelin: banaani, maitoa, maustamatonta jogurttia, jääpaloja ja loraus agavesiirappia makeuttamiseksi. Tästä tuli aika juoksevainen smoothie, mutta ihan kiva ensi yritykseksi.

Olen allerginen tuoreille marjoille, mutta maanantaina kaupassa ostin kuitenkin mansikoita. Kuumennetut marjat ja vihannekset jne. eivät aiheuta oireita, ja kuulemma ainakin joissain tapauksissa myös pakastaminen auttaa. Pilkoin mansikat puoliksi ja laitoin pakastimeen. Eilen testasin, ja puolikas jäätyneestä mansikasta ei saanut suuta kutisemaan. Toivottavasti konsti tepsii, sillä haluan tehdä mansikkasmoothieita! Ja sitten pitää kokeilla ananasta, mangoa, papaijaa.. Vielä en ole siinä pisteessä, että alkaisin tehdä niitä terveellisiä, vihreitä juomia, joissa on pinaattia tai lehtikaalia. Mutta ehkäpä joku päivä hurahdan, kunhan tarpeeksi kokeilen.





Banaanismoothie

2 kommenttia:

  1. Vau, oikeas heavy duty-blender! Joo, blade on suomeksi terä. Ja nuo ovat bladet, vaikka eivät terävät olisikaan.

    Aika massiivinen laite. Hieman iso kotikeittiöön, mutta jos tykkäät niin hyvä.
    Minäkin pidän smoothieista.
    Pakastemansikoita, pakastemustikoita, tuore banaani, 1 purkki pehmeää rahkaa ja appelsiinimehua (tai jotain muuta mehua) ja makeutusta jos haluaa.

    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä aika iso ja raskas, muta tuntuu jo helpommalta, kuin pienempi Ninja, joka minulla on. Ensinnäkin Ninja asuu alakaapisa, niin että sitä piti aina kaivaa ja kurkotella. Tämän jätän pysyvästo saarekkeelle, eipähän tarvitse kaivella.

      Lisäksi tykään, että kannu ja terät tulee pestyä kerralla. Ninjan terä joko putosi aina kannusta kaataesani, ja jos muistin ottaa sen ensin pois, sitä pitää varoa, kun terät ovat kamalan terävät. Ja sitten terän kanssa piti olla pestessä hirmuisen varovainen.

      Smoothoeitten kanssa aion pitää hauskaa. Eilen tein sen banaanismoothien lisäksi vielä suolaisen tomaatismoothien, ja kokeilin kotitekoista frappuccinoa. Frapuccinosta tuli liian laiha, sitä yritän tänään uudelleen.

      Rahkaa täältä on muuten vaikea löytää. Kulkee nimellä quark. Olen nähnyt sitä myynnissä ainoastaan Whole Foodsissa. Ja sielläkin tämä meidän alueen myymälä ei myy, pitäisi lähteä kaupungin poikki.

      Joskus tein sitä itse, kun tein kefiiriä kefiirirakeista. Se homma lopahti, kun maitoa alkoi kulua noin gallona päivässä, kefiiriä tuli samalla tahdilla eikä sitä olisi kerennyt juomaan. Pitäisi alkaa taas alusta jossain välissä.

      Ja ostin muuten vihdoin sen Lekuen popkornintekijän! Katson, onko viikonloppuna aikaa ja intoa kokeilla sitä. Kun on, postaan jutun! :)

      Poista