perjantai 8. huhtikuuta 2016

Beef with Broccoli



Useimmiten haemme kiinalaista ruokaa take-outina, mutta aina joskus teen sitä kotona. Yhtä hyvää siitä ei tule, mutta jotkut reseptit ovat aika maukkaita. Tämä on beef teriyakin moderaatio, ihan namia tuli viime kerralla.

Lihaksi ostin cubed steak -lihaa (oli tarjouksessa), joka on valitettavasti ihan puhki hakattua naudan ulkopaistia, muistaakseni. Lihanuijalla se nuijitaan pitsiä muistuttavaksi. Siis ihan mureaa, mutta tässä ruuassa ihan liian jauhelihan tapaiseksi hakattua. Lihaa oli ehkä noin puoli kiloa, ja leikkasin sen keittiösaksilla ihan pieniksi paloiksi. Jos käytät nuijimatonta lihaa, leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Parsakaalin kypsensin uunissa sillä aikaa kun kokkasin lihan ja kastikkeen pannulla.

Ensin valmistin marinadin:

1 1/4 kuppia soijakastiketta
2 - 3 rkl maissijauhoja (perunajauho ehkä sopii, täällä sitä vain ei tunneta tai käytetä)
3 rkl sherryä (itse laitoin cooking sherryä, mutta voi varmaan jättää pois)
2 rkl fariinisokeria tai hunajaa
1 rkl murskattua tuoretta inkivääriä
1 - 2 rkl tuoretta murskattua valkosipulia


Sekoita marinadin ainekset, kaada puolet seoksesta ohueksi viipaloidun tai nuijitun lihan päälle, sekoita.

Laita pari, kolme kupillista pieniksi palasiksi leikattua parsakaalia uunivuokaan. Päälle vähän oliiviöljyä, ja uuniin 10 - 15 minuutiksi, 205 C-asteeseen. Ota pois uunista, kun on valmis, ja jätä odottamaan.

Kun parsakaali on uunissa, kuumenna pari ruokalusikallista öljyä paistinpannussa tms. Lisää liha marinadinsa kanssa pannulle, ja paista suht'  kuumalla  lämmöllä 30 - 60 sekuntia. Käännä lihapalat, ja kuumenna toista puolta saman verran. Jos liha on mössönä, kuten minun oli, kypsentämiseen  menee ainakin 5 minuuttia, ja joudut kääntelemään paljon. Kun liha on kypsää, poista se pannusta erilliselle lautaselle.

Kaada erillinen marinadin loppu pannulle, lisää  1/2 - 1 dl lihalientä ja 1/4 - 1/2 dl osterikastiketta.  Anna kiehahtaa. Jos seos on liian paksua, vahvan makuista tai suolaista, lisää vettä pienissä määrissä. Kuumenna, kunnes seos paksuuntuu. Lisää kypsennetty liha ja parsakaali, ja sekoittele samalla kuumentaen.

Tarjoa riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä hyvää. Laitoin vielä porkkanaa lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) Porkkana varmaan sopiikin hyvin tämän kanssa. meillä vain mies ei tykkää porkkanasta.. huokaus.. ! :)

      Poista