sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tuulisen lauantain ajelu



Tässä viimeisten 24 tunnin aikana on ehtinyt olla kaikenlaista säätä. Kun lehdimme ajelulle iltapäivän alussa, aurinko paistoi, vaikka taivaalla oli myös paljon pilviä. Ajelun aikana tuuli oli tosi voimakas, ja koko taivas painui pilveen. Myöhemmin iltapäivällä saimme kunnon rankan sadekuuron, ja melkein myrskytuulen vahvuinen tuuli jatkui läpi yön. Ja tänö aamuna kun heräsin, maa oli kuurassa ja pari astetta pakkasta. Tänään on sentään taas aurinkoista.

Postaan huomenna jutun ja videon Alum Creek -järvellä kiitäneistä purjelautailijoista. Tai tarkemmin yksi purjelautailija ja pari leijalautailijaa temppuili aaltojen keskellä.

Tuuli oli niin kova, että miehen piti puristaa rattia välillä voimalla, kun tuuli tempaisi avointen peltojen kohdalla sivusta. Illalla käväisimme hakemassa Penn Stationista lämpimät voileivät, ja melkein saimme päähämme, tai siis auton päälle muutaman muhkean kuusenoksan, jotka olivat repeytyneet irti tien vieressä olevasta puusta.

Aamu-uutisten mukaan tuuli oli katkonut sähköjä taas monista paikoista. Yksi talo oli syttynyt palamaan, kun kuistilla tupakalla käyneen tyypin tumppi oli karannut tuulen mukana ja sytyttänyt seinän tuleen. Että heippa! Ainakin yhdet liikennevalot olivat rysähtäneet alas. Täällä kun vanhemmat liikennevalot eivät ole kiinni tolpissa, vaan heiluvat risteysten yllä vaijereissa. Kovalla tuulella ne saavatkin aikamoista kyytiä!

Kuvat ovat  taas ajelun varrelta. Niistä näkee ihan hyvin, miten aurinko alkaa kadota ja pilvet vyöryvät esiin. Ja tuuli oli sekä voimakas että kylmä.





Jokunen puu alkaa jo olla ihan vihreä.




Narsisseja New Albanyn  keskustassa









Narsissit kukkivat edelleen rinteessä.










Linnut pyörivät tuulen keskellä













Golfaajia tuuli ei näyttänyt haittaavan.





Kukkivia puita ja havupuita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti