lauantai 9. huhtikuuta 2016

Vihreä nurmikko, kukkiva puu, raekuuro


Kevät oli jo vauhdissa, mutta tällä viikolla sitten on taas ollut ihan toppatakki-ilmat. Nyt lauantaiaamuna ennen auringonnousua, on aste tai pari pakkasta, ja sataa rakeita! Rakeita tuli aikaisemminkin tällä viikolla. Niistä otin pari kuvaa, niin että on taas jotain dokumentoitavaa kevään edistymisestä. Joka vuosi olen jo keväällä unohtanut, miten edellisen vuoden kevät eteni. Jospa nyt blogin avulla tiedot pysyvät muistissa.

Olen nyt aika varma, että syreenin nuput paleltuvat, jos eivät ole jo paleltuneet. Harmi, mutta kyllä se puskee uusia. Uudet nuput ovat kuitenkin aina paljon pienempiä ja niitä on vähemmän. Viime vuonna kevät oli myöhässä, mutta kun tuli lämmintä, tli lämmintä, eikä ollut enää kylmiä kausia. Viime kevään syreenit olivat upeita, jospa ensi keväänä samalla lailla.

Lintuja pitää ruokkia vielä kovasti. Osa syö siemeniä talvella, mutta lämpimällä vaihtaa hyönteisiin. Ja hyönteiset katosivat kylmän myötä. Ehdin kyllä nähdä perhosia ja kimalaisiakin lämpiminä päivinä. 

Nurmikkokin pitäisi leikata, se ehti jo pitkäksi. Mutta en minä ala leikkurin kanssa heilua, kun ulkona on pakkasta!

Voi, kun tuli ikävä kesää!

Piti kaivaa esiin muutamia kuvia viime kesältä: veneitä Alum Creek -järvellä.






Ja tässä pari kuvaa ja video torstailta: vihreä nurmikko, kukkiva puu ja raekuuro.







2 kommenttia:

  1. Siellä on jo niin keväisen oloista. Vietetäänkö siellä vappua?

    Kiva katsella noita sinun videopätkiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vappua ei täällä tunneta, ei myöskään juhannusta. Kesän suurin juhlapäivä on itsenäisyyspäivä, eli 4th of July!

      Poista