maanantai 25. huhtikuuta 2016

Suosikkismoothieni



Tässä on nyt jäänyt smoothieputki päälle. Uusi Blendtec on ollut kovassa käytössä, ja kaikensäköisiä sekoituksia on tullut tehtyä.  Osa on ollut vähemmän houkuttelevia, osa tosi nameja. 

Yksi, jota pitää tuunata, on tomaattismoothie.  Halusin kokeilla jotain ei-makeaa, ja kokeilin tomaatteja. Ensimmäiseen laitoin tomaattien lisäksi ohjeen mukaisesti vettä, mutta jätin kurkun pois, ja siitä tulikin hyvin laimea, melko mauton juoma. Johon sitten lisäsin pikkuisen liikaa srirachaa, eli tulista chilikastiketta. Lopputulos oli mauton, mutta suuta polttava! Nerokasta! 

Tomaattismoothie kakkoseen laitoin sitten pari tomaattia, palan tuoretta kurkkua, loruaksen limetimehua, suolaa, ruohittua mustapippuria ja vähän vähemmän srirachaa, ja tietysti jäitä niinkuin näihin kaikkiin. Parempaa, mutta ei tätäkään tee mieli juoda kovin usein. Ehkä joskus kesäkuumalla, kun on hikoillut paljon. 

Yksi onnistunut suosikki on seuraava: banaani, ruokalusikka makeuttamatonta kaakaojauhetta, pari ruokalusikkaa maapähkinäjauhetta, vajaa desi maitoa, reilu desiä jäitä ja makeutusta maun mukaan. Itse laitoin steviaa. Tuloksena suklainen maapähkinävoipirtelö!


Tykkään maapähkinävoijauheesta, Alunperin ostin sitä Susia varten, sekoitin sitä vähän koiranruuan kanssa, että maistuisi paremmin. Nyt olen alkanut laittaa sitä näihin smoothieihin. Paljon helpompi käsitellä kuin tahmainen maapähkinävoi ja maku on ihan sama.



2 kommenttia:

  1. Tuo on hyvää johon tulee banaania, kaakaojauhetta ja maapähkinäjauhetta.

    VastaaPoista