maanantai 4. huhtikuuta 2016

Purjelautailua ja leijalautailua tuulisella Alum Creek - järvellä



Alum Creek Lake on suuri patojärvi Columbuksen pohjoispuolella. Pienempi Hoover Reservoir kaupungin itäosassa on varustettu rajoituksilla mm. veneitten moottorien koosta tai vastaavasta, koska sen vettä puhdistetaan juomavedeksi. Alum Creek Lakella ei taida olla mitään rajoituksia, sillä kesäisin se on täynnä täydellä kaasulla kiitäviä moottoriveneitä.

Viime kesänä sattui ainakin yksi hyvin ikävä onnettomus, kun veneen perässä vesihiihtänyt tyttö joutui toisen veneen kolhaisemaksi, ja kuoli vammoihinsa.  Usein ajeluilla ajamme Alum Creek Laken ohi, ja ylitämme sen siltaa pitkin. Veneitä kaahaa pitkin ja poikin, osan perässä on vesisuksia, osa vetää porukkaa isosa kumirenkaassa. Sitten on purjeveneitä, purjelautailijoita ja rantojen lähellä kajakkeja, kanootteja ja kalastajia.

Nyt lauantaina järvellä oli aika hiljaista. On vielä koleaa ja tuuli oli yltynyt kovaksi. Tämä oli selvästi kiva sää muutamille. Järvellä oli ainakin kaksi leijalautailijaa ja yksi purjelautailija, kun ajoimme veneenlaskupaikan parkkipaikan kautta. Pari purjelautailijaa oli parkkipaikalla välineittensä kanssa, ja yksi tyyppi järvessä laittamassa lautaansa valmiiksi.

Lopussa olevalla videolla on pari lyhyttä pätkää järvellä kiitävistä lautailijoista. Yhden leijalautailijan pienen hypynkin onnistuin saamaan videolle (1:15). Kivalta näyttää, vauhti oli kaikilla aika kova.

Yksi kaveri laittamassa lautaansa kuntoon.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti