lauantai 16. huhtikuuta 2016

Takapihan vehreyttä



Kolean jakson aikana oli yöpakkasia , jotka heikensivät keväistä puiden kukintaa aika lailla. Etupihan Bradford Pear on jo pudottanut kaikki valkoiset kukkansa.  Takapihalla oleva Rudbud on pudottanut kaikki nuppunsa. Harmi, sillä sen kukat ovat kauniita fuksianpunaisia. Onneksi sain kuvia viime keväänä, jolloin se kukki kauniisti. Niitä postasin joskus vuosi sitten.

Syreenissä näyttää olevan vielä nuput jäljellä. Ne ovat vielä tiiviisti kiinni, mutta eivät ainakaan eilen näyttäneet siltä, että ne ovat putoamassa pois. Olisi kiva, jos niiden kukinta onnistuisi. Kuvista ei tullut kovin hyviä, kun en saanut kameraa tarkentumaan itse nuppuihin.



Takapihalla olevat puut ja pensaat ovat kaikki puskeneet esille lehtiä, ja piha on jo kivan vehreä.





Voikukkia on ollut pihoilla jo varmaan yli kuukauden.  Meidän etupihalla käydään tekemässä rikkaruohomyrkytys kerran kuussa, eli  se näyttää hyvältä. Takapihalle en myrkkyjä päästä, ja siellä onkin jonkun verran voikukkia.



Vähän kosteamassa nurkassa, puitten alla kukkii joka kevät pieniä ryppäitä villiorvokkeja. Kaunita, hennon violettejä. Lämpimän ilman pitäisi nyt jatkua, ainakin läpi viikonlopun. Yritän ottaa itseäni niskasta kiinni, ja raskia jättää Kimin kotiin. Olisi kiva käydä pitkällä ajelulla ja nauttia vihreydestä. Kimi ei tykkää autokyydistä, ja pelkään aina, että se oksentaa. Turvallisempi jättää se kotiin. 

Nyt vain tulee sellainen olo, että haluaisin olla koiran kanssa ihan koko ajan, kauppareissuiltakin olen kiirehtinyt kotia. No, jospa tuota parin tunnin ajelu olisi ihan OK. Neidillä ei vaan ole ollut ruokahalua eilen illalla eikä nyt aamulla, niin että vähän hätäilen. Mutta jospa se on tämä lääkitys...

Mukavaa viikonloppua kuitenkin kaikille. Toivottavasti Suomessakin alkaa olla jo keväistä!









6 kommenttia:

  1. Heippa rouva. Voisikos rouva laittaa Teuvolle vinkkiä tähän että mikä oli meikän sähköpostiosoite kun ei enää muista, sieltä sähköpostilootasta johon on kirjoittanu! Salasana muistuu sitten mieleen kun muistuu ens osoite! En osaa palauttaa omaa käyttistä! Tai siis Aulis ei osaa. terveisin Teuvo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Teuvo, Teuvo! Onko illuminaatti vienyt muistin ja osoitteen, meinaan tässä jo hätääntyä! Näyttääpi olevan teuvo.livejumala@*****.***

      Toivottavasti tuo on se oikea, eikä Teuvo ole hämännyt tällaista viatonta kotirouvaa!

      <3

      Poista
    2. Teuvo kiittää tosi paljon. Mikro Mikko tietokoneeni oli jotenkin epäkunnossa ja siihen oli yhtäkkiä ilmsestynyt joku internetti.

      Poista
    3. Parempi kai kuitenkin internetti kuin joku päk män! <3

      Poista
  2. Teillä on kesä jo ihan ovella. Täällä on harmaata ainakin vielä tämä viikko. Kunnon keväästä ei oikein tietoakaan. Tosin lauantai oli aurinkoinen ja lämmin. Ja linnutkin ilmeisesti heräsivät pesäpuuhiin ja alkoivat sirkuttaa.
    T. Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnut ovat kovasti kosiopuuhissa täällä. Rastaat aloittavat laulun aina aamuneljän maissa.. Muistan Suomessakin, että ne herättivät joskus siihen aikaan.

      Tykkän nukkua ikkuna auki, ja aina herään aamuyöstä ja laitan korvatulpat, niin että saan nukkua rauhassa. Nyt sentään saan laittaa korvatulpat. Kun Susi oli elossa, tulppia ei uskaltanut laittaa siltä varalta, että Susin tarvitsi päästä ulos keskellä yötä ja se alkoi kitistä.

      Poista