tiistai 26. huhtikuuta 2016

Punarintarastas puun latvassa



Punarintarastas, eli American Robin, on täällä ihan yhtä yleinen kuin räkättirastas Suomessa. Osa niistä muuttaa etelämmäksi talvella, mutta meillä niitä kyllä näkyy talvisinkin. 

Juuri nyt on niitten kosioaika, eli rastaat aloittavat puitten latvoissa karjumisen tuossa aamuneljän aikaan. Ilman korvatulppia nukkuminen ei onnistu, ei ainakaan, jos pidän ikkunaa auki. 

Madot näyttävät olevan niiden pääravintoa, silloin kun maa ei ole jäässä. Selvästi näitten kaverien kanssa pitää paikkansa sanonta 'aikainen lintu löytää madon'. Niitä näkyy pomppimassa nurmikoilla jo ennen aamuhämärää matoja etsimässä. Kun kastematoja nousee sateen aikana ja jälkeen nurmikoilta jalkakäytäville ja ajoradoille, niitten perässä on joskus toistakymmentä rastasta.

Tässä nyt pari kuvaa yhdestä, joka istui korkealla puun latvassa. Parissa kuvassa on kaverina vaikertajakyyhky. Videolla rastas vähän rapsuttelee itseään. Valitettavasti video on vähän horjuva. Kamera oli maksimizoomauksella, ja kävi sen verran painavaksi, että alkoi vaappua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti