torstai 16. heinäkuuta 2015

Voimakastuulinen myrsky - Tiistai 14.7.

Tiistaina meillä oli taas vaihteeksi kova myrsky. Ennuste lupasi jopa pennin kokoisia rakeita, onneksi niitä ei tullut. Columbuksessa kaatui puita siellä täällä, ja viimeaikaisten kovien sateiden vuoksi on annettu paljon tulvavaroituksia. Tulvia on aina joskus ihan kaupunkialueillakin, kun viemärit eivät jaksa vetää kaikkea vettä. Ja kotien kellareissa olevat pumput ylikuumentuvat ja lakkaavat toimimasta.  Meidän alueella ei kummempaa onneksi sattunut, mitä nyt taas muutama roskapönttö kaatui ja valui pitkin tietä. Roskienkeruupäivä on tällä kertaa keskiviikko, mutta innokkaimmat olivat kööränneet pöntöt tien laitaan jo tiistaiaamuna.

Ensimmäinen video on takapihan puolelta. Yritin ottaa pitemmän pätkän, mutta tuuli oli vastaan, ja kamera ja oviaukko alkoivat kastua ennätysvauhdilla (onneksi kamera on vedenpitävä). Toinen video on etukuistilla otettu. Vaikuttavampiakin myrskyjä on ollut, mutta silti.. vettä tuli paljon, ja vauhdilla.

Myrskyn jälkeen taivaalla oli upea sateenkaari. Ei kokonainen, mutta leveä ja kirkas. Olin koiran kanssa ulkona, kun huomasin sen, ja kameraa tai kännykkää  ei ollut mukana. Ja kun ehdin kotiin, se oli jo kadonnut. Sen jälkeen on ollut kaunista nyt pari päivää, mutta huomenna pitäisi taas sataa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti