maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kaupoissa näkyvää: Back To School Walmartissa



Kun kauppojen hyllyt tyhjenivät July 4th:n tuoteista, tilalle tulivat  'back to school' - eli 'takaisin kouluun' -tuotteet. Täällä kaikki koulutarpeet pitää ostaa itse, kynistä ja paperista alkaen. Kouluista annetaan lista tarvittavista tuotteista. Katsoin tuosta löytämääni Gahanna Middle Schoolin listaa (http://www.gahannaschools.org/Uploads/Documents/MSS/2015_16%20GMSS%20supply%20list.pdf), ja ostettavaa riittää. 

Listalla on muun muassa yleisinä tarpeina 2 kansiota, 2 pakkausta irtolehtipaperia, kynäkotelo, 4 pakkausta lyijykyniä, terottimia, pyyhekumeja, värikyniä, liimapuikkoja, flash drive, paperinenäliinapakkauksia, 2 lukkoa kaappeihin ja kuulokkeet.

Sen lisäksi sitten on ainekohtaisia listoja.  Middle schoolilla on myös erillinen lista, jossa on mm. viivottimia, yliviivauskyniä ja joka aineelle esim. omat vihkot. Paljon on tarpeita, joita suomalaiset koululaisetkin ostavat ihan omiksi tarpeikseen, mutta siis vihkoja, lyijykyniä ja kumeja koulut eivat anna.  Myöskin esin, äidinkielessä luettavat romaanit täytyy ostaa tai ainakin lainata yleisestä kirjastosta, samoin laskin on hankittava.

Opettajatkin käyvät ostoksilla, sillä myös heidän täytyy hommata materiaalia.

Sitten on tietysti sitä muuta kouluissa tarvittavaa: eväslaukkuja (lunch box), jos lapsi ottaa eväät mukaan syödäkseen kafeteriassa. Koululaukkuja ja reppuja, kynäkoteloita.  Ala-asteikäisille on rappuja ja eväslaukkuja suosittujen TV- tai elokuvahahmojen kuvilla varuistettuina. Niin varmaan Suomessakin, paitsi eväslaukkuja ei Suomessa tarvita!


Koulutarpeet sitten menevät alennukseen koulujen alettua. Paljon ihmisiä käy ostamassa tarpeita alennuksesta seuraavaa vuotta varten, mikä on ihan järkevää.

Lisäys: Koulut näyttävät alkavat lähistöllä kaupungista/alueesta riippuen elokuun 12. ja 26. päivän välillä.

Alla kuvakokoelma Walmartin valikoimasta:

Vihkoja

Vihkoja

Vihkoja

School box käy vaikka kynäkotelosta

Kansioita

















Lunch Boxeja.

Lunch Boxeja





Ruokalaukkuja, joissa lämpöeristys





Irtopaperia

11 kommenttia:

  1. Milloin siellä alkaa peruskoulun ja lukion syyslukukausi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vaihtelee näköjään ihan kaupunkikohtaisesti.

      Tänä vuonna ensimmäinen koulupäivä on ainakin Columbus City Public Schools'eilla, eli kaikilla Columbuksen alueen yleisillä kouluilla elokuun 26. päivä.

      Ala-aste ainakin Gahannassa aloittaa jo elokuun 12. päivä , Westerville (kanssa lähellä meitä, oma kaupunkinsa vaikka osa suur-Columbusta, kuten Gahanna) aloittaa luokille 1 - 12 elokuun 13. päivä. Samoin taitaa tehdä New Albany.

      Poista
  2. Kyllä on mukava lukea näitä siun blogeja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla. Toivottavasti aiheita riittää! Tai kyllä niitä riittää, mutta haluan mukaan kuvia, ja olen viime aikoina en ole niitä ottanut. Mutta eiköhän sitä materiaalia löydy, kiva kun on tykkääjiä! :)

      Poista
  3. Minäkin luen joka päivä vaikka en aina kommentoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva , kiitos :) Ei kommentointi ole ollenkaan välttämätöntä, mutta on kiva saada kommentteja aina silloin tällöin. Ja tietty jos on kysyttävää, yritän aina vastata parhaan kykyni mukaan!

      Poista
  4. Otetaanko siellä koulukirjat itse vai antaako koulu?Täällä peruskoulussa, koulusta saa. Espanjassa piti ostaa itse.Mihin ikään on oppivelvollisuus, otetaan että olisi pakollinen ,ainakin peruskoulu? Ja onko se maksullinen vai ilmainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juttelin juuri tästä ystäväni kanssa tänään. Oppikirjat aineisiin koulu antaa, mutta ne ovat koulun omaisuutta, eli palautetaan joka lukukauden lopussa.

      Oppivelvollisuutta Suomen tapaan ei taida olla, mutta jos olet hignhschool drop out, eli et käy loppuun high schoolia, tai et mene edes trade schooliin (ammattikoulu.. vielä täällä harvinaisempaa.. kaikkien oletetaan käyvän läpi high schoolin) , olet aika lailla hylkiö ja et saa kunnon töitä. High schooliin asti koulu on muuten ilmainen, paitsi maksat siis kaikki koulutarvikkeet. Itse public schooleissa eli yleisissä kouluissa ei ole vuosimaksuja.

      Poista
  5. Tiedätkö,luulisi että Suomessa kun se oppivelvollisuus on pakollinen. Niin nyky sukupolvet olisivat käyneet peruskouluun. Tunnen 2 naista ,toinen 31v joka ei ole käynyt peruskoulua loppuun. Hän on työskennellyt eri aloilla,muutta ei ole opiskellut. Toinen 35 v,valmistui vuosi sitten lähihoitajaksi ja se peruskoulun suoritti samalla.Hän halua vielä erikoistua.Hyvin harvinaista, mutta täälläkin heitä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihan perussuomalaisia naisia,ei etnistä tausta mihinkään suuntaan.

      Poista
    2. Tunsin aikanaan muutaman, jotka lopetti koulun kun tayttivat 16 ja oppivelvollisuus loppui. En sitten tieda mita tekivat. Luulisin, etta vahan mietittyaan sitten menivat ensin toihin, ehka jatkoivat kouluja myohemmin. Joillekin kuitenkin ihan peruskoulun paattaminen oli tuskallista aikanaan. Se murrosika.. :)

      Poista