sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

4th of July - kuvia Blendon Woods -puistosta






Eilen meillä oli siis kunnon juhlameininki, oli July 4th, eli vietettiin Yhdysvaltain Itsenäisyyspäiviä. Menimme miehen kanssa ensin puistoon ihan pienelle lounaspiknikille. Päivä oli kaunis ja lämpätila kerrankin täydellinen ulkona oleskeluun. Puisto oli täynnä ihmisiä, vaikka olimmekin vähän myöhässä emmekä ehtineet sinne ennen puoli kahta. Mutta onneksi sentään löysimme vapaan piknikpöydän. Puolen päivän aikaan se olisi ollut hankalampaa.

Blendon Woods on osa Columbuksen Metro Park -puistoista. Puistot ovat auki valoisaan aikaan, eikä alkoholia saa tuoda puiston alueelle (paras ystäväni kertoi tuttunsa täällä vietetyistä häistä.. ensinnäkin ne olivat nyyttikestit, niin että tuo omat ruuat jos haluat syödä. Vihjailtiin myös, että tuo oma puutarhatuolisi, jos haluat istua. Ja kappas, ei voi edes tarjota shamppanjaa, kun on alkoholiton puisto. Säästetyt rahat sitten kuulemma olivat menneet morsiamen hääpukuun...)

Puistossa on useita eri piknikalueita, joissa on lasten leikkikenttiä, piknikpöytiä, hiiligrillejä ja eri kokoisia katettuja grillausalueita, jotka voi varata. Kaikki isot katokset oli varattu, ja puisto oli täynnä grillauksen makoisia hajuja. Alue oli myös koristeltu eri kokoisilla Amerikan lipuilla.

Parkkipaikkaa, taustalla yksi katetuista alueista.
Meille olin laittanut ihan pienen piknikin, koska illalla grillasimme pihvit. Sen verran juhlistimme itsenäisyyspäivää, että lautasliinat ja nuo lautasten alle tulevat liinat ovat Amerikan lipun väreissä. Piknikkorin ostin syksyllä alennuksesta, nyt se tuli käyttöön ensi kertaa. Ja juomaksi oli vain tölkit kevyt-Pepsiä. Sitä juon ruuan kanssa silloin tällöin. Nyt se oli helppo ottaa mukaan.

Meidän vaatimaton lounas. Laitoin vain lehtisalaatti-kinkkuleivät kun illaksi oli pihvit.


Traditionaalisen näköinen piknikkori.


Taustalla näkyy toinen katettu alue, siellä oli syntymäpäiväjuhlat, laulu kaikui!


Meidän pöydän vieressä oli isohko seurue, joka grillasi ahkerasti. Grillit ovat kiinteästi paikallaan olevia metallipönttöjä. Itsellä ei ole tehnyt mieli käyttää niitä, koska niden puhdistaminen on hankalaa. Paksut grilliritilät ovat usein niin paksun karstan peittämiä, että siihen ei tee mieli laittaa mitään ilman foliota. Naapiripöydästä leviävä tuoksu oli kuitenkin herkullinen!

Nautimme pienen lounaamme, ja sitten suuntasimme puiston takaosassa olevalla lammelle. Siellä on pari pientä lintujenkatselualuetta.  Sain kivoja kuvia  ja videota komeasta harmaahaikarasta, parista muusta vesilinnusta ja maaoravasta. Lähellä olevan luontokeskuksen ruokintapaikalla taas oli kaksi villikalkkunaa syömässä niin etta niistäkin on kuvia ja videota. Postailen noita sitten pitkin ensi viikkoa.

Illalla grillasimme ja sitten yhdeksän jälkeen suuntasimme kohti New Albanyn ilotulitusta. Meidän alueella oli varmaan kymmenkunnat  eri pirskeet. Kadunvarret olivat täynnä autoja ja ihmisiä, oli jo hankala päästä liikkeelle autolla. Vanhemman koiran otimme mukaan autoon, kotona paukuteltiin raketteja sen verran jo kahdeksan jälkeen että koira alkoi olla hysteerinen.

Ilotulitusta varten asetuimme pääpaikan, New Albany High Schoolin lähellä olevien toimistorakennusten valtavalle parkkipaikalle. Koiran takia raketteja piti katsoa sisältä autosta, mutta yllättävän hyvin kaikki sujui. Näytöksen alkaessa oli pientä hysteriaa, mutta minulla oli mukana koirankekseja ja purkkijuustoa, jotka saivat paukkumisen unohtumaan ainakin hetkellisesti. Ja näytöksen loppupuolella koira oli kai jo joko tottunut meluun, tai niin uupunut että se rauhoittui. Olen iloinen, että se ei ollut yksin kotona! Tänään paikallinen lehti kertoi, että koirien löytökodissa oli jo 50 karannutta koiraa. Joka vuosi ilotulitukset säikyttävät niitä pahasti. Onneksi nuorempi koirani ei pelkää pauketta, se oli kotona ihan tyytyväisesti. Ja ilotulituksista ei sitten ole edes kuvien yritystä. Siinä hötäkässä, kun yritettiin saada jo osittain hysteerinen koira autoon, kamera jäi keittiön pöydälle. Jospa ensi vuonna!

Muuten ihan kiva päivä, ja kaunista ilmaa on luvassa jatkossakin. Nyt nautitaan! Alla vielä lisää kuvia Blendon Woods -puistosta.

Naapuripöytä grillasi.

Piknikalueitten vieressä on metsää, joka on täynnä kävelyreittejä.

Etualalla yksi piknikalueen pysyvistä grilleistä.















Kyltit osoittavat kohti varattuja piknikkatoksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti