lauantai 4. heinäkuuta 2015

Happy 4th of July!


Tänään on Yhdysvaltain Itsenäisyyspäivä, ja ilman pitaisi olla kaunis läpi viikonlopun! Otin kuvat aamukävelyllä, yritin nähdä onko naapurustossa liehuvaa Amerikan lippua, mutta ei tällä kertaa. Niinpa vain pari kaunista kuvaa aamuauringosta.

Itsenäisyyspäivään kuuluu paraateja, piknikkejä ja  grillausta.  Kohokohta ovat aina hämärän laskeduttua tapahtuvat ilotulitukset. Joka kaupunginosalla on omansa, ja ne vetävät alueen aina  ihan täyteen ihmisiä. Ilotulitus alkaa yleensa iltakymmeneltä ja kestää puolisen tuntia. Siinä on sitten kiva istua huovalla tai retkituolilla, kuunnella kaiuttimista kaikuvaa musiikkia ja katsoa jättimäisiä raketteja. Ja aina ennen ilotulitusta pitää nousta seisomaan, ja kuunnellaan kansallislaulu.

Tänä vuonna tosin teemme vähän asiat vähän eri lailla. Vanhempi koira pelkää pauketta kovasti, ja nyt vanhemmuuttaan alkaa olla jo ihan hysteerinen ilotulitusten aikaan, varsinkin kun naapurustossa paukutellaan pikku paukkupommeja koko ilta. Olemme jättäneet televison päällä ja ääni kovalle, mutta se ei enää tepsi. Viime vuonna naapureilla nakyi olevan kutsut ja he olivat ampuneet raketteja pihaltaan.. koira oli yrittänyt kiivetä kylpyammeeseen ja samalla repi kylppärin maton.

Tänä vuonna pakkaamme koiran autoon, ja ajamme jonnekkin boondockseihin missä New Albanyn raketit näkyvät muuta pauke ei ole ihan vieressä. Valokuvia tuskin onnistun ottamaan, mutta katsotaan. Kamerassa näky olevan asetus ihan ilotulitusrakettikuvia varten!

Muuten taidamme viettaa ihan rauhallista päivää. Käymme ajelulla, pitää vain muistaa että useat kaupunginosien keskustat ovat kiinni paraatien vuoksi. Taidan laittaa mukaan pikniklounaan, ja pysähdytään matkan varrella johonkin puistoon syömään.  Illalla sitten grillaamme pihvit ja minulla on tuoretta maissia ja parsaa kaveriksi Käydään ehkä morjestamassa kavereita, mutta pippaloihin emme mene.

Eilen Columbuksessa oli 'Red, White & BOOM' , mikä on festivaali, jossa on yksi keskilännen suurimpia ilotulituksia. Tapahtuma järjestetään aina päivää ennen neljättä, ja se täyttää koko keskikaupungin. Emme ole lähteneet keskikaupungille katsomaan, koska useat kadut on suljettu liikenteeltä, parkkipaikat maksavat maltaita ja kotiin paluu kestää tuntitolkulla ruuhkien vuoksi.

Joinakin vuosina olemme ajaneet keskikaupungin lähelle, ja katsoneet BOOMia sieltä. Tämä on hyvin suosittua, katujen varret lähellä keskustaa esimerkiksi mäkisessä Upper Arlingtonin kaupunginosassa ovat aina täynnä autoja ja ihmisiä. Eilen illalla olimme kotona, mutta ilotulituksen jytinää kuului ikkunasta melkein tunnin!

Kaunista on luvassa siis ensi viikkoon asti (jos sataa, ilotulituksille on varattu pari varapäivää).

Nytpä toivotan siis kesäisiä keleja ja kaunista päivää myös sinne Suomeen!





4 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja miehellesi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kohta ollaan suuntaamassa ulos talosta ja pinkikille, ja ulkona on kaunista. Kiva, kiva :)

    VastaaPoista
  3. Ota kuvia piknikiltä. Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meidän pikinikki oli vaatimaton, mutta kiva. Ilma on ollut aivan ihana. Otin muutaman kuvan meidän pöydästä, ja sitten yleensa alueesta. Kävimme puistossa myös kävelylla ja katsomassa lintuja lammella niin että on materiaalia useaan postaukseen. Lataan juuri videoita YouTubeen.

      Postauksia tulee toivottavassti jo huomenna. Kohta on aika laittaa grillihiilet kuumenemaan päivällistä varten, ja sitten vain toivotaan, että ilotulitussuunnitelmamme koiran mukaan ottamisesta toimivat! :)

      Poista