perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kuljetusliike UPS on hyvä kätkemään paketteja kuistille


Ostan usein tavaraa verkon kautta, tykkään kun saan esim. isoja pusseja koiranruokaa kotiovelle kannettuna samalla hinnalla kuin kaupassa - useat liikkeet antavat ilmaisen kuljetuksen $50 vähimmäistilauksella. Amazonin kanssa minulla on Amazon Prime. Maksat vuosimaksun, mutta isolle osalle tavaroista sitten tulee ilmainen kahden päivän kotiinkuljetus. Amazon lähettää suuretkin paketit nykyään tavallisen postin kautta. Jos ne eivät mahdu postilaatikkoon, ne tuodaan kuistille. Mukavaa Primen kaytössä on myös se, että jos tilaat perjantaina, posti tuo paketin kotiin sunnuntaina, vaikka tavallinen posti ei kulje.

Tällä viikolla tilasin Home Depotista suodattimia keskusilmastointi/lämmityslaitteeseen, ja ne toimitti kuljetusliike UPS (United Parcel Service). UPS yrittää vimmatusti kätkeä kuistille toimitamansa paketit. Erityisesti joulun aikaan liikkeellä on pakettivarkaita, jotka nappaavat kuisteille jätettyjä paketteja. Talot ovat usein tyhjinä päiväsaikaan, niin että paketit on helppo ja nopea poimia mukaansa.

Reilu kymmenen vuotta sitten UPS ei jättänyt paketteja kuistille. Kuski soitti aina ovikelloa, ja odotti avataanko ovi. Sitten paketti piti kuitata. Jos ketään ei ollut kotona, ovelle jätettiin lappu. Tämän lapun kanssa saattoi joittenkin pakettien tapauksessa ajaa itse samana iltana UPS:n varastolle ja hakea paketin. Tai olla kotona, kun pakettia yritettiin toimittaa kahtena seuraavana päivänä. Tämän jälkeen paketti piti hakea itse.

Nykyisin UPS saattaa soittaa ovikelloa, mutta pakettia en ole kuitannut vuosiin, ellei kysessä ole ollut jotain arvokkaampaa.  Ja tuollaisista tilauksista joutuu varmasti maksamaan enemmän. Nykyisin tärkeää on nopeus, ei siis odotella ovien avaamista eikä allekirjoituksia.

Yleensä kuskit ensin kätkevät paketin, soittavat ovikelloa sen jälkeen, ja kun ehdit ovelle kuljetusauto on jo liikkeellä. Kuistilta kuuluu aina silloin tällöin outoa ääntä, varsinkin silloin, kun siellä oli isoja kukkaruukkuja. Muutamaan kertaan sain säikäytettyä kuskin, kun tempaisin oven auki juuri, kun hän uudelleenjärjesteli etukuistin mattoja ja kalustoa, ja raahasi kukkaruukuja pieneksi linnoitukseksi paketin ympärille.

Joskus on ollut harmia isojen pakettien kanssa. Esim. tilasin olohuoneeseen ison puisen pöydän huonekaluliikkeestä. Paketti oli jätetty kuistille. Painoi kamalasti koska pöytä oli kokopuuta. Sinä oli ähräämistä, että sain sen edes työnnettyä kynnyksen yli sisälle. Ja paketin kyljessä oli melkein nyrkinmentävä reikä. Onneksi pöytä oli kunnossa, mutta on tapauksia, jossa tilausehdoissa sanotaan 'älä hyväksy toimitusta jos paketissa on lommoja'. Lommoja voi olla, mutta paketti on minulle jätetty eikä hyväksymisestä kyselty.

Joskus vain naurattaa nuo kätketyt paketit. Päivän kuva kertoo asiasta: eihän kuistilla näy mitään epätavallista, ihan vain pari mattoa nurkassa!  Kiva, kun matot olivat vielä sateen ja myrskyn jäljiltä märät ja kuistille oli lennellyt lehtiä ja muuta pientä likaa, joka tietysti tarttuu pakettiparkaan.

Joskus pienet paketit on jätetty kynnysmaton alle. Pari kertaa olen meinannut polkaista littaan DVD-paketin, kun  se on melkein huomaamaton maton alla. Paras taisi olla paketti, jonka statusta katsoin UPS:n verkkosivun kautta. Se sanoi 'toimitettu'. Kuistilla ei näkynyt mitään. Joskus paketit toimitetaan väärään osoitteeseen, ja mietin, että kävikö näin. Jossain välissä sitten hoksasin katsoa kuistilla olevan grillin sisään, ja sielläpä paketti oli!  Että mitä v....a UPS?!

3 kommenttia:

  1. Onko tuo ups siellä kuriiri palvelu?

    Tilasin iherbistä airmail kuljetuksella kilon paketin
    Ja oli tämmöinen kuljetusnimi FedEx-GlobalMailLt.

    Paketti tuli 7päivässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UPS on täällä suosituin palvelu yhdessä FedExin kanssa. DHLon myös kuriiripalvelu, mutta sen kautta en saa lähetyksiä kuin harvoin. 7 päivää Suomeen asti on ihan hyvä nopeus. Postin kautta paketit ainakin äidilleni tai äidiltä tännepäin saattvat viipyä reilusti yli viikon matkalla.

      Poista
  2. Iherbillä oli viime vuoden marraskuun loppuun kiinteä postimaksu $4 korkeintaan 1.8 kilon paketille. Nyt postimaksu painon mukaan.

    Tilaan pieniä paketteja niin postikulut yleensä 3-4€ kosmetiikkaa voi tilata max 20.60€ ja ravintolisisiä 35.60€ ettei tarvitse maksaa veroja

    VastaaPoista