maanantai 27. heinäkuuta 2015

Columbus - Moottoritiet kulkevat keskikaupungin halki



Columbuksen keskikaupungin läpi kulkee useita Interstate-valtateitä. Kuva on juuri keskikaupungin alueen kartasta. Se vähän liian pieni, että kaikki tienumenorot näkyisivät selvästi. Alimpana kuitenkin vasemmalta oikealla kulkee I-70. Se on valtatie, joka kulkee itärannikolta länteen, Utahiin asti. Kuvan vasemmassa alareunassa siihen yhtyyn I-71, joka kulkee Kentuckysta Clevelandiin. Vasemmalla pohjois-eteläsuuntainen valtatie on State Route 315, joka on Columbuksen sisäinen moottoritie. Alaoikealla I-70 ja 71 eroavat, 70 jatkaa itään, 71 pohjoiseen.  Ja kuvassa oikealla  yläkulmassa tähän valtateiden soppaan liittyy I-670, jonka tarkoituksena on yhdistää länsipuolen I-70 ja itäpuolella kulkeva State Route 62, ja helpottaa myös pääsyä Columbuksen kansainväliselle lentokentälle.



Jos tämä kuulostaa ja näyttää vähän sekavalta, ajaminen mpoottoriteillä tuolla keskustan tuntumassa tuntuu sekavalta. Kylttejä kyllä riittää, eli kunhan vain tiedän tarkalleen paikan, mihin olet menossa, tai ainakin ilmansuunnan, pääset perille etkä harhaudu väärälle moottoritielle. Mutta tarkkana pitää olla. Jotkut rampit ovat oikealla, jotkut vasemmalla, ja ruuhka-aikaan liikenne täällä saattaa olla taysin pysähdyksissä.  Alla olevalla kartalla on reittimme, jonka varrelta kuvat on otettu. Tulimme etelästä pitkin I-70-valtatietä., joka yhtyy siis I-71:n kanssa ja kääntyy itään.  Seuraava käännös tuli pohjoiseen, kun I-70 jatkaa itään.  Sen jälkeen I-71 ja I-670 ohittavat toisensa, ja erkanimme 670:lle, jota pitkin sitten kotiin kohti lentokenttää idässä.


Kuvissa näkyy muutamia Columbuksen korkeita rakennuksia, mutta lähinnä tämä on kavalkadi erilaisista exit-ramppien kilvistä ja kaistamerkinnöistä! Rampit, joissa on keltainen EXIT ONLY - teksti poistuvat valtatieltä.

Lähestytään Columbusta etelästä, pitkin I-71 -moottoritietä.






Ensimmäinen iso risteys: 70 ja 71 yhtyvät itään päin mentäessä. 315 jatkaa pohjoiseen, 70 länteen erkanee vasemmalle.













The Franklin County Goverment Center - Courthouse - kamera vinossa, rakennuksen pitaisi olla suora!












Kiva Tesla - sähköauto.





Rampit 670-valtatielle.

EXIT ONLY! Valitse haluamasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti