sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Epäonnistunut vessapaperointi


Aamulenkillä huomasin, että yhden talon pihanurmikko näyttää sotkuiselta. Lähemmäksi päästyä sitten huomasin vesapaperirullia nurmikolla. Kyseessä oli aika lailla onneksi epäonnistunut yritys talon tai pihapuun, tai molempien vessapaperoinnista (teepeeing).

Olen elämäni aikana nähnyt muutaman kertakaikkisesti vessapaperoidun talon ja pihapuut, ja sääliksi käy talonomistajia. Kastunutta vessapaperia on halvatun vaikea irroittaa esimerkiksi puiden oksista. 'Onnistuneissa' versioissa rullat myös heitetään talon katonharjan yli, niin että talo saadaan kunnolla käärittyä.

Yleensä tätä ilkivaltaa näkee vähän vähemmän tiheästi asutuilla alueilla, missä talot ovat kaukana toisitaan ja pihapuita on paljon. En tiedä mikä nyt innosti yrittämään tämän talon kanssa. Talo on ollut tyhjillään keväästä saakka, mutta se on aika lailla keskellä meidän aluetta.

Tulokset olivat siis jääneet heikoiksi, liekö joku sattunut paikalle ja pelästyttänyt tihulaiset. Nurmikolla oli muutama rulla, joiden heittäminen oli jäänyt selvästi kesken. Kuistilla oli enemmän paperia, samoin autotallin rampilla. Katolle oli saatu peräti yksi rulla, sekin vain kuistin katon reunaan.

Toivottavasti tämä oli ihan erillinen tapaus. Muutama vuosi sitten täällä oli ilkivallantekijöitä, jotka pudottelivat postilaatikoita pylväistä, ja katkoivat postilaatikkojejn merkkiviirit. Vielä silloin tälloin näkyy maassa oleva postilaatikko tai kaadettu postilaatikon pylväs. En tiedä onko kyseessä vieläkin ilkivalta, vai ajavatko ihmiset tosiaan noin huonosti että törmäilevät postilaatikoihin (ei kyllä yllätä.. täällä on paljon ihmisiä, joiden ei pitäisi olla auton ratissa). 

Meidän postilaatikon on kerran yksi idiootti perävaunun kanssa töötännyt irto pylväästä, mutta se oli onneksi helppo kiinnittää takaisin. Kaveri vaan päätti tehdä tiellä aika laajan kaaren, kun yritti  parkkeerata. Ja kerran on postilaatikko huitaistu kokonaan irti tolpasta. Mutta tuosta on yli 5 vuotta aikaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti