torstai 30. heinäkuuta 2015

Rickenbacker Airport


Columbuksessa on useampi lentokenttä. Suurin niistä on päälentokenttä Port Columbus International Airport. Sen lentokenttätunnus on CMH.  Aikanaan kun tänne lensin kesäisin Suomesta, piti aina varmistaa, että tunnus ja liput ovat oikein, sillä Columbus-nimisiä kaupunkeja on USA:ssa enemmän kuin yksi. 

Port Columbus on kaupungin itäpuolella, reilun 5 minuutin päässä meidän talosta, ja sieltä on hyvät yhteydet mm. keskikaupunkiin. Rickenbacker on sitten lähinnä rahtikoneitten käyttämä kenttä, vaikka siellä on myös yksi matkustajaterminaali. Näitten lisäksi sitten on pari lähinnä pienkoneille tarkoitettua kenttää: Ohio Sate University Airport ja Bolton Field.

Rickenbacker on kaupungin eteläpuolella, 10 kilometriä keskikaupungista etelään, keskellä valtavia varastoalueita ja rautatietä. Eli se on oikein hyvä paikka rahtikoneille. Lisäksi sen yhteydessä toimivat Air National Guard's 121st Air Refueling Wing, Ohio Army National Guard's Army Aviation Support Facility No. 2 ja Ohio Military Reserve. Eli osia Ilmavoimien Ilmakansalliskaartista ja Ohion reservijoukoista.

Kenttä avattiin vuonna 1942 nimellä Lockbourne Army Airfield, ja aluksi siellä koulutettiin mm. lentäjiä ja armeijan tukijoukkoja, sekä naispilotteja (Women Airforce Service Pilots). 

Laitan erillisen postauksen ilmakansalliskaartin alueesta.

Kenttää käyttävät rahtiliikenteeseen muun muassa kuljetusliikeet FedEx ja UPS. Matkustajaliikenne suuntautuu lähinnä Floridaan, lentoyhtiönä näille lennoille on Halpalentoyhtio Allegiant Air, mutta myös muutamat muut matkustajaliikenteen yhtiöt käyttävät kenttää.

Kuvat nyt eivät ole kummoisia, emme menneet lähelle terminaaleja, vaan ajoimme koko kentän ympäri. Kiinnostavammat kuvat ovat varmaan seuraavassa postauksessa Ilmakansalliskaartista. Sain kuvia sekä Blackhawk-helikopterista, että yhdestä pihalle parkeeratusta Cobra-kopterista.


Lisäys: Ihan unohdin mainita, että jos joku muistaan Harrison Fordin elokuvan Air Force One, Rickenbackerin lentokenttää köytettiin kohtauksessa, jossa ollaan Saksassa, Ramstein AB -kentällä.
Kentän vieressä on soijapapupelto.

Lähellä on iso ratapiha, ja kesken olevia rakennustöitä.

Taustalla häämöttää rahtijuna.






Yksi rahtikone odotti lähtövuoroa kauempana kentällä.


Pienkoneita.

Lennonjohtotorni



Lähellä on suuria varastorakennuksia rekkoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti