torstai 2. heinäkuuta 2015

Ostin pari kurpitsaa (tiedän että tämä on aivan hirveän mielenkiintoista...)




Ostin viikonloppua varten pari uutta tuttavuutta. Olen muutaman kerran valmistanut spaghetti squash -kurpitsaa, ja halusin kokeilla muitakin laatuja. Pitkä kellertävä on butternut squash, vihreä taas puolestaan kabocha, japanilainen kurpitsa. Sen mausta en tiedä, mutta yleisesti tykkään kurpitsoista ja ja zucchineista.. mitä ne nyt on suomeksi, kesäkurpitsoja? Suosikkiravintolani Carrabba's tekee kanan lisukkeeksi tosi maukkaan vihannesannoksen kesäkurpitsasta, tomaateista ja valkosipulista, mukava pikkuisen parmesanjuustoa. Melkein parempaa kuin kana!

Nämä molemmat kuvassa olevat kurpitsat voi kypsentää uunissa, ja toivon, että ne ovat herkullisia. Yritämme miehen kanssa syödä terveellisemmin niin että kurpitsa on parempi vaihtoehto kuin perunamuusi tai uuniperuna.





2 kommenttia:

  1. Kerran ystävän luona söin kurpitsa salaattia ja oli tosi hyvää.

    Minäkin olen jättänyt perunan ja riisin vähemmälle ja käytän lisukkeeksi juureksia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja punasipulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on tuntunut paremmalta kun syön enemman kasviksia. Nyt syon riisia vain kerran parissa viikossa, ja pastaa en ole syönyt yli kuukauteen. Täksi illaksi laitan uunissa parsaa ja parsakaalia (vihreä ilta) kanan kaveriksi.. lahinna siksi, kun jääkaappi on taysi, ja nuo ovat siella ollet pisimmän aikaa.

      Itse himoitsen kukkakaalia. Pidän siita ihan raakanakin, ja sitten se on namia uunissa paahdettuna, tai keitettyna ja voin kanssa.. kunhan malttaisin jättää vois pois!

      Poista