perjantai 31. heinäkuuta 2015

Rickenbacker Air National Guard Base


Rickenbacker-lentokenttää käyttää rahti - ja reittiliikenteen lisäksi Air National Guard, eli ilmakansalliskaarti, jonka tukikohta on kentällä. Rickenbacker Air National Guard Base (ANGB) on nimetty Columbuksesta kotoisin olleen Eddie Rickenbackerin mukaan. Rickenbacker oli WikiPedian mukaan ensimmäisen maailmansodan hävittäjä-ässä, joka sai urhoollisuusmitalin, ja lensi myös toisessa maailmansodassa (hänestä on jopa suomenkielinen WikiPediasivu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Eddie_Rickenbacker).

Rickenbacker ANGB toimi Yhdysvaltain armeijan ilmavoimien valmennustukikohtana toisen maailmansodan aikana. Se avattiin kesäkuussa vuonna 1942 nimellä Lockbourne Army Airfield. Nimeksi muuttui Northeastern Training Center of the Army Air Corps (Armeijan ilmajoukkojen koillinen valmennuskeskus), ja siellä annettiin koulutusta piloteille ja tukijoukoille. Siellä koulutettiin myös naispilotteja lentämään B-17 pommikoneita. Sodan jälkeen lentäjien koulutus sielä loppui, ja siitä tuli testaus- ja kehittämispaikka armeijan jokasään lennoille.

Nykyisin Air National Guardin lisäksi siellä on myös Navy Reserve Corps ja Marine Reserve Corps -yksiköitä, eli merivoimien ja merijalkaväen reservitoimintaa. 

Kuvia sain useista sotilashelikoptereista ja muista alueen ajoneuvoista. Kolmikerroksisten (parakki)rakennusten historiaa en tiedä, en myöskään sitä ovatko ne nykyään käytössä.





Humvee - M998 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, HMMWV





Blackhawk-kuljetushelikoptereita





Cobra-rynnäkköhelikopteri














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti