tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kuvia: Downtown Columbus, osa 1


 
Columbuksen keskikaupungilla ei ole kovin selvää tai kaunista skylineä. Keskikaupunki on kahden joen, Scioton ja Olentangyn yhtymäkohdassa. Jokirantaan onkin rakennettu kauniita puistoja, ja kunnostus jatkuu koko ajan. Yksi Columbuksen nähtävyyksistä on Kristoffer Kolumbuksen laivan, Santa Marian jäljennös. Se on nyt kuitenkin poistettu joen parannustöiden ajaksi ja on itsekin kunnostettavana, ja se palaa toivottavasti ensi kesänä.


Keskikaupungilla järjestetään opastettuja, maksullisia Segway-kietoajeluita. Niihin on tehnyt mieli osallistua, pitää vain saada houkuteltua mies mukaan. En ole koskaan ollut segwayn kyydissä, mutta kierroksen alkuksi opetetaan sen käyttö ja hallinta.


Keskikaupungille emme yleensa mene kuin sunnuntai-ajeluilla. Arkipäivisin alue on täynä ihmisiä, busseja ja autoja. Suurin osa kaduista on yksisuuntaisia, kääntyminen vasemmalle, tai oikealla kielletty työaikoina niin että siellä ajaminen on vaikeaa. Jos asioit siellä, paras parkkeerata maksulliseen parkkitaloon (mikä on kallista). Parkkeeraukseen on myös katujen varsilla olevia mittareita, mutta niitten kanssa on helppo saada parkkisakot. On myös yksityisten omistamia maksullisia rakentamattomia tontteja, joihin myydään pysäköintiä.

Kuvat on otettu pieneltä sunnuntaiajelulta, Victorian Villagesta keskustaan, ja sitten lähinnä Broad Streetiä pitkin. Nimeän rakennuksista nyt ne muutamat, jotka tunnen.

Korkea rakennus taitaa olla asuinrakennus, The Condominiums at North Bank Park


LeVeque Tower on valkoinen rakennus vasemmalla.

Helposti tunnistettava on valkoinen LeVeque Tower. Se on 47-kerroksinen Art Deco -tyylinen rakennus, joka valmistui vuonna  1927. Sen korkeus on 555 jalkaa 6 tuumaa eli suomalaisittain  169.32 metriä.Se on tällä hetkellä Columbuksen toiseksi korkein rakennus.  Sen kunnostus ja entisöinti alkoi vuonna 2013.

Keskellä LeVeque Tower






Columbuksen Poliisin päämaja.

Oikeassa reunassa pilkistää The Rhodes Tower
Allla olevassa kuvassa keskivasemmalla ruskea on Rhodes State Office Tower, joka on tällä hetkellä Columbuksen korkein rakennus, 191,72 metriä (629 jalkaa).



























Parkkitalo


































4 kommenttia:

  1. Heissan ♡ Mun piti laitta jo viimeksi. Tässä tällainen ,on upeita kuvia ja eri puolilta maailma.http://www.irenesuchocki.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita kuvia! Laitoin tuon muistiin ja kayn katsomassa kunnolla ajan kanssa! Kiitos linkista!

      Poista
  2. Roomassa näin ensimmäistä kerta segwayn,itse olin opasbussi kierroksella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tieda osaisinko ajaa, mutta olisi kiva kokeilla!

      Poista