perjantai 6. toukokuuta 2016

Kotitekoista pekaanipähkinävoita



Cashewpähkinävoista innostuneena kokeilin tehdä myös pekaanipähkinävoita. Minulla oli varastossa pari suurta pussillista Costcon pekaanipähkinöitä. Olen syönyt niitä ihan kokonaisina ja joskus aina teen valkosuklaa-pekaanipähkinäpikkuleipiä, nam!

Päätin paahtaa tämän kokeilun pähkinät. En onneksi kuitenkaan ole allerginen niille. Pystyn syömään raakoina ainakin pekaani- ja saksanpähkinöitä. Sen sijaan mantelit ja maapähkinät saavat suun kutisemaan paahtamattomina. Paahdettuina ovat OK. Cashewpähkinöitä olen syönyt vain paahdettuina, samoin pistaasipähkinöitä. Ja hasselpähkinöistä en tykkää. Mistä tulikin mieleen, enpä ole nähnyt hasselpähkinöitä täällä irtomyynnissä. Joko olen ihan jättänyt ne huomioimatta, tai sitten niitä ei juuri myydä.

No anyway, siis ajattelin ensin paahtaa nämä pähkinät. Pellille 175 C uuniin viideksi minuutiksi, sitten vähän kääntelin, ja 5 minuuttia lisää. Eivät ne kovin paahtuneilta näyttäneet, mutta pelkäsin, etä  ne kärähtävät. Annoin niitten jäähtyä ennen kuin aloin jauhaa niitä.






Sitten kupillinen pähkinöitä blendtecin kannuun, ripaus suolaa mukaan. Nämä ovat sen verran pehmeitä, että en lisännyt öljyä. Ja näistä tuli erittäin juoksevaa pekaanipähkinävoita alle 20 sekunnissa. Väriltään tuote on paljon tummempaa kuin cashewvoi, koska pekaaneissa oli kuoret mukana. Voin maku on aika mieto. 

Purkki on nyt ollut yön yli jääkaapissa, ja voi on vieläkin ihan juoksevaa. Pitää kokeilla tehdä tätä paahtamattomista pekaaneista ja katsoa, onko tulos sama. Smoothieihin tämä kuitekin menee, niin että levitettävyys ei ole ongelma.

Ensi viikolla sitten pitää paahtaa manteleita ja maapahkinöitä, ja kokeilla niitä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti