torstai 12. toukokuuta 2016

Nicon nukkumapaikkoja ja -asentoja



Vähän tässä harmittaa, kun Nicosta on tulossa Kimin tapainen: se nukkuu mieluummin lattialla kuin pehmustetulla koirapedillä. Susi rakasti petejä ja nukkui niillä melkein aina. Kun ostin uuden ja sanoin 'Susi, koira pad!', se kömpi aina pedin päälle ja käpertyi siihen.  Välillä meni jo vähän överiksi  Piti aina ostaa uusi peti, kun näin kaupassa jonkun suuren, pehmeän ja houkuttelevan koirapatjan.

Kimi puolestaan oli sitä mieltä, että pehmusteet ovat nynnyille, ja repimistä varten. Ainoa pehmyt paikka, jossa Kimi nukkui oli sänky, eikä se sielläkään usein pysynyt  koko yötä.

Nico olisi perinyt kaikki Susin suuret pedit, mutta ainakaan toistaiseksi ne eivät kelpaa. Onneksi niitä ei ole kuitenkaan yritetty repiä. Nukkumapaikkojen suosikeiksi ovat tähän mennessä kuitenkin osoittautuneet joko ihan pelkkä lattia(matto) tai mahdollisimman ahtaat ja/tai epämukavat paikat. 

Tämänkertaisissa kuvissa ei olla ihan niissä ahtaimmissa tai epämukavimmissa paikoissa. Niistä tule kuvia osaan 2.  Tässä vain ihan nättiä pötkötystä lattialla tai sohvan vieressä.














4 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia suloisesta pennusta! Olen perimältäni saksanpaimenkoiraihminen, mutta tällä hetkellä onnellinen Basenji-mommy. Basenji on kooltaan ja haukkumattomuuden vuoksi sopivampi tähän hetkeen. Terveisiä Helsingistä! Täällä on kevät jo hyvin pitkällä ja puiden lehdet kauneimmillaan. Poimin kevään ensimmäiset kielot eilen iltalenkillä koiran kanssa. T. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Basenjit ovat kivoja, yhden kaverini tädillä oli sellainen. Ei haukkunut, kurtisteli vain otsaansa :D

      Täällä on jo täysi kesä, nurmikko kasvaa liian nopeasti, ja en ole päässyt leikkaamaan sitä vielä. On satanut, ja en vielä uskalla jättää pentua yksin edes nurmikonleikkuun ajaksi. Eiköhän ensi viikolla jo onnistu ..

      Kielot ovat ihania! Istutin nitä tänne takapihallke ensimmäisenä keväänä, mutta ne eivät menestyneet. Ruoho taisi ottaa vallan, niinkuin kaikkialla pihallani.. paitsi siellä, missä sen pitäisi kasvaa! Kuitenkin on hyvä, ettei kieloja ole pihalla, kun on koiria. Mutta ne tuoksuvat niin ihanilta!

      Poista
    2. Juu, Basuilla on tyypillisesti sellainen pysyvästi huolestunut ilme noiden naamaryppyjen takia. Ja se tekee niistä syötävän suloisia! Koirina ovat paljon vaativampia kuin Sakemannit ja se olikin yllättävintä rodussa. Ihmisen miellyttämisen- ja palvelunhalu puuttuvat lähes kokonaan. Jos masu on täynnä niin edes herkuilla ei saa karvakorvaa houkuteltua koulutukseen. Katsovat vaan olkansa yli tyyliin: "human, you embarrass me!". Yksilöitä toki on juuri niin monta kuin Basuakin, mutta yleiskuvana pitänee paikkansa. Oma yksilöni on myös Basuille tyypilliseen tapaan varsinainen arkajalka. Siinä missä Sakemanni automaattisesti suojelisi ulkoista uhkaa vastaan niin Basu pinkoisi vinttikoiran vauhdilla pakoon! (Basut kilpailevat samoilla radoilla vinttikoirien kanssa; toki eri sarjoissa!). Instassa on hauska seurata Basujen elämää mm. sivuilla #basenjisofinstagram. Sakemanneilla varmaankin on samanlaisia sivustoja.

      Kielo on kuulemma varsin vaativa kasvi saada alkuun, mutta sitten kun lähtee itämään niin siitä ei parhaalla tahdollakaan pääse eroon. Eli saattaa olla hyväkin ettei ottanut heti tuulta alleen pihallasi! Sen kukkimisaika on kuitenkin aika lyhyt. Toki olen täysin samaan mieltä siitä, että kielojen tuoksua ei voita mikään ja sitä kannattaa aina vuosi odottaa!

      Voi olla, että olet jo vastannutkin jossain postauksessa tähän kysymykseen, mutta olen uusi sivustolla enkä vielä ehtinyt kahlata kaikkea läpi. Kysyn siis rohkeasti uudelleen: mihin suomalaiseen kaupunkiin vertaisit Columbusta Ohiossa? Minulla on jonkin verran amerikkalaisia ystäviä, mm. Utahista, Minnesotasta ja Washington D.C.:stä. Tiedän siis pienen pintaraapaisun maasta ja eri osavaltioista. Kiinnostaisi mihin Columbus, Ohio vertautuu suomalaisen silmin.

      Thanks! T. Sari

      Poista
    3. Hmm, tuota kysymystä pitää vähän miettiä. Varsinkin, kun en ole kovin tuttu kovin monien Suomen kaupunkien kanssa. Mutta jollain lailla vähän samanlainen entisen asuinpaikkani, eli Oulun kanssa.

      Ensinnäkin maasto on samantapaista. Siis aaketa laakeeta. Täällä ei ole paljon mäkiä. Heti, kun lähdetään itään päin alkaa tulla mäkistä, ja Hocking Hillsin alue on ihan mahtavaa maastoa, noin tunnin matkan päässä. Cincinnati ja Cleveland ovat myös mäkisiä. Mertahan tässä ei ole lähellä, mutta jokia on.

      Meillä ei ole huvipuistoja, eikä mitään isoja turistipaikkoja, siis joku Tampere tai Helsinki eivät ole samantapaisia. Jäähalli on, ja jopa NHL:n tiimi, Columbus Blue Jackets. Itse olin valtavan suuri Kärppä-fani. Olen pari kertaa käynyt katsastamassa Blue Jacketsien pelejä, mutta tiimi on aika huono, eikä tällaiseen ostojoukkueeseen kiinny silä tavoin kuin kotikaupungin kasvattien joukkueeseen.

      Täällä on pari teatteria, joissa en kyllä ole käynyt, en myöskään sinfoniassa. Ihan OK kulttuuria. On paljon hyviä ravintoloita, vaikka täällä ei ole sitä uniikkia ruokakulttuuria,jota löytyy monista kaupungeista tai osavaltioista. Iso yliopisto, OSU:n kampus taitaa olla yksi maan suurimmista.

      Shoppailijoille tämä on hyvä kaupunki. Mm. Easton Town Center ja Polaris Mall ovat suuria ja suosittuja. Ikea avaa myymälän ensi kesänä, ja aika lähelle Delawareen avataan vuoden sisään suuri outlet mall. Siis Delawaren kaupunkiin, en osavaltioon :)

      Columbus on maan 15. suurin kaupunki, mutta tuntuu pikkukaupungilta tunnetuimpiin verrattuna. Asuinalueet ovat levinneet laajoiksi kaupungin itä-, länsi- ja pohjoispuolella. Eteläosa on teollisuus/varastoaluetta. Inner cityn lähellä on sitten rauhattomampaa. Täällä ei kuitenkaan ole ollut suurempia mellakoita tai rotukahakoita.

      Niinkuin sanoin, on hankala verrailla, kun en tunne kovin monia Suomen kaupunkeja! Ihan kiva paikka kuitenkin. MInulla on tekeillä juttu Ohion hyvistä ja huonoista puolista.. Se piti kirjoittaa jo viime vuoden puolella, mutta kun tuli näitä koirasuruja sun muita, se on vielä kesken. Kunhan saan sen aikaiseksi, varmaan kerron enemmän Columbuksestakin.

      Kiva, kun juttuni ovat kiinnostaneet!

      Poista