tiistai 24. toukokuuta 2016

Yhdeksänkiloinen sessu



Tulimme juuri eläinlääkäristä. Nicolle tehtiin perusteellinen tarkastus ja laitettiin pari rokotetta: parvo/lepto/disteper ja bordatella.  Lisäksi annettiin matolääkkeet ja kakkanäyte lähti labraan. Painoa Nicolla on nyt karvan verran alle 20 paunaa, eli 9 kiloa. Kaikki sujui oikein hienosti, ja pentu on kunnossa. Kun rokotuksien kanssa ei ollut ongelmia, laitettiin myös mikrosiru. Sern kanssa pääsi pieni inahdus, mutta asia unohtui nopeasti. Herkkuja oli tarjolla, niin että toivon, että vierailusta jäi hyvä muisto.

Seuraava rokotuskerta on sitten 3 viikon päästä, ja viimeinen pentusuojarokotus heinäkuun alussa. Siihen asti on vielä pysyttävä erillään mahdollisista rokottamattomista koirista. Mutta minkäs teet, täällä on enemmän tarttuvia koiratauteja kuin Suomessa, tai ainakin niillä pelotellaan kovasti.

Tämän kerran kuvat ovat tältä aamulta, odotellessa lekurille lähtöä. Nico katselee usein kiinnostuneena takapihalle, hyvä vahtikoira siitä tulee! Pahoittelen, että kuvissa on epäsiistiä. Matot  Nico vetää  joka tapauksessa ruttuun ja vinoon noin 0,3 sekuntia niiden oikomisen jälkeen. Ja sisälle vaan tulee pihalta linnunsiemenia ja heinää.  Taustalla näkyvän  pahvin pitäisi suojella pihakenkiä Nicon syömäyrityksiltä. Mutta herra on alkanut jyrsiä kaikkea mahdollista. Onneksi se on nyt nokosilla, minullakin on vähän uupunut olo.

Nyt olen kuitenkin tyytyväinen, kun kaikki oli kunnossa Nicon kanssa.


















8 kommenttia:

  1. Nicolle ja koko perheelle terveisiä Barcelonasts.
    T.Strippis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siellä on varmaan kaunista! Toivottavasti ei ole pelkkä työreissu vaan ehdit nauttimaan myös Espanjan lämmöstä ja ruuista!

      Poista
    2. Ei ollut työreissu oikeastaan ollenkaan. Vain pari pikku juttua 5 päivän aikana.
      Joo, lämmöstä nautin...paloin ensimmäisenä päivänä! Mutta tässä tulee se hauska juttu MIKSI paloin. Hotellin (Hotel 1898) katolla on uima-allas ja muutama sun bed. Tsekattiin siinä vähän keliä ja ei ollut edes tarkoitus jäädä, mutta aurinko paistoi kivasti ja heitin sitten uimashortseille. Juteltiin jotain huoneessa käymisestä ja rasvauksesta yms. kun naapurissa nainen kysyy "excuse me, where are you from?". "From Finland". Sitten alkoi pulputus kuinka hän oli juuri ollut jooga-retreatissa ja siellä oli 10 suomalaista *korkeimman tason* yoga-tyyppiä. No helvetti ei siitä naisesta eroon päässyt ja kaksi tuntia sitä lähes yksinpuhelua kuunneltuani tajusin, että ei hitto, mä olen *vähän* palanut.

      Samalla siihen tuli sitten hänen miehensä ja aikuinen poikansa. Kerättiin kamat ja minä kiitin mielenkiintoisesta keskustelusta (se oli kyllä oikeasti todella mielenkiintoista!) ja kysäisin mistä päin rouva on. Kolumbus, Ohio. Hymyilytti. Sanoin vain, että siellä asuu mukavia ihmisiä. Ja lähdin kadulle ostamaan aloe veraa lähimmästä farmaseu-liikkeestä.

      Ruuasta: oli etukäteis vinkkejä ruokapaikoista, jotka ovat paikallisten suosiossa, mutta eivät ns. turistirysiä. Mielipiteeni tpas-kulttuurista muuttui täysin. Ne tapakset joita esim. Suomesta "saa" ovat irvikuva siitä tapas-ruuasta minkälaiseksi se on tarkoitettu. Siksi minulla olikin niin negatiivinen kuva näistä tapaksista. Suomessa tapas on aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipuli oliiveja, pakaste äyriäisiä ja muuta paskaa.

      Hah, nyt olen tapas-fani. Tämä vaan taas kerran osoitti sen, miten tärkeä asia tuoreiden raaka-aineiden ja niiden oikea käyttö on.
      Simppeli annos voi olla todella hyvää tai täyttä paskaa.
      Tiedät varmasti mitä tarkoitan.
      T. Strippis
      Nyt Suomessa ja voin sanoa, että kesii. Eipä ole vanhaa kettua pitkään aikaan päässyt aurinko polttamaan :) Opetus taas.

      Poista
    3. Käh, palanut iho ei ole kiva. Itse olen ihmeesti välttänyt palamisen täällä asuessani, mutta enpä juuri auringossa pitkään viihdy. Kuitenkin ihan kartastakin katsellessa Columbus on siellä Espanjan Madridin korkeudella, eli kyllä kai täälläkin äkkiä palaisi, jos menisi aurinkoon kellimään.


      Jännä juttu, miten pieni maailma joskus on! Että ehtii niitä columbuslaisia ihan Espanjaan asti juttelemana kanssasi! :) Itse muistelen, että on ollut juuri edes kuullut Columbuksesta ennenkuin matkustin eka kertaa Ohioon.

      En ole maistanut ihan autenttista espanjalaista ruokaa koskaan, mutta kiinnostaa kyllä. Pitäisi kai käydä yhdessä täkäläisessä ravintolassa, nimeltään Barcelona. Se on aina kaupungin top 10 -listalla, ja kuuluisa juuri tapas-lautasistaan.

      http://www.barcelonacolumbus.com/

      Ruokalistat saavat veden kielelle. En tiedä, miten autenttista tuo olisi, mutta varmasti tuoretta ja houkuttelevaa :)

      Poista
  2. Nico on hieno pieni herra, ja converset ovat hintansa arvoiset�� Terveiset Suomen Turusta- Rida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällä hetkellä vaaka kallistuu tennareitten pitämisen puoleen!

      Poista
  3. Nico on niin kiltin ja lempeän näköinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnes maaninen leikkikohtaus iskee, ja neulanterävät hampaat ja ilkikurisuus tulevat peliin! :) Kyllä siitä vbarmana kiltti ja lempeä tulee, kunhan päästään vähän vanhemmiksi!

      On se oikeasti kiltti ja sulonen, silloin kun on vähän väsynyt :)

      Poista