torstai 5. toukokuuta 2016

Blendtec Mini Twister Jar: Kotitekoista cashewpähkinävoita


Uusi Blendtec on ollut kovassa käytössä. Päivittäin on tullut tehtyä smoothie, ja pari kertaa olen tehnyt miehelle ja itselleni melkein aidon makuisen mokkafrappuccinon. 

Katselin vähän eri kannujen hintoja, ja ebayssa joku myi tätä mini twister jar -kannua suhteellisen edullisesti. Mieli teki isompaa versiota, mutta se oli turhan hintava. Tällä tekee  pähkinävoita, hummusta ja muita paksuja sekoituksia ihan sopivan määrän. Kansi ei ole ilmatiivis, eli smoothieita tai mitään muuta kovin nestemäistä tällä ei kannata yrittää tehdä. Kuitenkin kun luin arvosteluja Amazonista, siellä on joukko yhden tähden arvosteluja ja kommentteina 'tein smoothien ja koko keittiö on nyt täynnä roiskeita!'

Itse innostuin lähinnä tuosta kotitekoisten pähkinävoitten teosta. Olen laittanut smoothieeni maapähkinävoijauhetta, mutta ajattelin, että olisipa kiva laittaa ihan kotitekoista, ilman säilöntäaineita tai muita lisiä.




Ostin Costcosta ison purkin paahdettuja, suolattomia cashewpähkinöitä. Niiten lisäksi sitten tarvitsin vain ripauksen suolaa ja lorauksen öljyä. netissä on kyllä ohjeita kaikenlaisille pähkinävoille. On suolaista, makeaa, tuliseksi maustettua jne. Aloitan nyt ihan perusohjeilla. Aion kokeilla sekä paahdettuja että paahtamattomia pähkinöitä.


Mutta siis cashewpähkinävoi: kannuun pähkinät, reilu kuppi, suola ja öljy. Sitten kansi kiinni ja kone käyntiin.  Twister jar -kannun kannessa on siivekkeet, joita käännetään hitaasti vastapäivään koneen jauhaessa pähkinöitä. Tämän ansiosta kannun laidoille ei jää jumiin jauhamatonta tavaraa. 

Nämä pähkinät olivat aika kovia, mutta  pähkinävoi oli valmista alle minuutissa. Suurin homma oli kannun puhdistaminen. Terän alle meinaa jäädä pähkinävoita ja sitä on hankala saada pois. Pitää ostaa oikein pieni pulloharja.


Lopputulos oli kaunista, notkeaa cashewpähkinävoita. En ole maapähkinävoin yhstävä, mutta tästä tykkäsin kovasti! Ihanan mieto maku. Ainoa miinus on, että tätä täytyy säilyttää jääkaapissa, missä se kovettuu.

Kotona on paljon eri pähkinöitä. Seuraavana listalla on pekaanipähkinävoi. Pitää kokeilla sekä paahdettuja että paahtamattomia versioita. Listalla on myös pinjansiemenvoi,  saksanpähkinävoi, mantelivoi ja ihan sitä aidoista maapähkinäistä tehty maapähkinävoi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti