maanantai 9. toukokuuta 2016

Blendon Woods -puiston pikkulintuja




Viime viikon Blendon Woods -puiston retkeltä on vielä kuvia postittamatta. Tässäpä vähän pikkulintuja, joita en ole nähnyt takapihallani. Purin vesirajassa pomppi laulusirkku.  Näitä on joskus tainnut näkyä takapihallakin, mutta ei kovin usein.  Se on sirkkojen sukuun kuuluva varpuslintu. 




















Lintulaudalle pyrähti bluebird eli suomeksi jonkun sortin sinikka. Valitettavasti se oli niin nopea, että en ehtinyt edes saada hyviä kuvia. En ole nähnyt näitä koskaan aikaisemmin luonnossa. Tämä taisi olla naaras, sillä se ei ole kovin sininen. En olisi tunnistanut koko lintua, mutta lintuja oli havainnoimassa yksi harrastaja. Hän kirjoitteli muistiinpanoja vihkoonsa, ja vastaili kivasti innokkaisiin kysymyksiini ja nimesi minulle pari lajia.



Toinen uusi tuttavuus, josta olin innoissani oli rose-breasted grossbeak eli punarintakardinaali. Nimensä mukaisesti se on kardinaaleihin kuuluva varpuslintu. Herroilla on rinnassa punainen läiskä niin että tämä oli helppo tunnistaa. Naaraat ovat vaatimattoman värisiä Niitä taisi olla maassa, mutta katosivat tiehensä ennen kuin sain kuvia. Ja tämä herrakin lensi piileksimään oksien taakse, eikä kuvista tullut hyviä.

Oli kuitenkin kiva bongata pari minulle ihan ennen näkemätontä lintulajia!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti