sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Olive Garden takeout-versiona


Koiranpennun kanssa  kotona könöttämisen takia alan tulla kohta mökkihöperöksi. Mies lupasi tehdä maanantaina töitä kotoa käsin aamupäivällä, niin että pääsen taas aikakin ruokakauppaan. Pitää vain väsyttää Nico ensin kunnolla, niin että se nukkuisi ainakin suurimman osan kauppareissun ajasta. Miesparan jalat ja ennenkaikea varpaat tuntuvat olevan paljon houkuttelevammat kuin minun. En tiedä onnistuuko siinä työnteko, jos joka välissä pitää irroteilla pentua sukista.

 Lauantaina juhlittiin vähän synttäreitäni, eli  mies haki namit herkkuruuat Olive Garden -ravintolasta. Olive Garden on suosikkini italialaisista ketjuravintoloista, yhdessä Carrabbaksen kanssa. Molemmissa pääruokien hinnat ovat tuossa 15 dollarin paikkeilla. Olive Gardenissa melkein kaikkien pääruokien kanssa tulee 'loputon salaatti ja leipäpuikot', eli jos syöt kaiken pöytään tuodun salaatin ja haluat lisää, saat lisää. Carrabba's tuo aina pöytään ainakin aina  ihanaa lämmintä leipää, jota dipataan yrteillä maustettuun oliiviöljyyn. Osaan pääruokia sitten tulee salaatti mukaan.

Meille tuli nyt Olive Gardenin tilauksen mukana kummallekin oma salaatti. Nämä olivat niin suuria, että jätimme ne syömättä eilen, ja niistä tulee tämänpäivän lounas. Breadsticksejä eli leipäpuikkojakin jäi tällä päivälle.

Salaatissa on lehtisalaattia,  tomaattia, punasipulia, vähän suikaloitua porkkanaa ja punakaalia. Pois pyysimme jättämään mustat oliivit ja chilit, kun kumpikaan meistä ei pidä niistä. Salaatinkastike  on heidän oma merkkinsä, ja pidän siitä tosi paljon. Nykyään sitä myydään pullotettuina ihan ruokakaupoissa.


breasticks
Olive Gardenissa tilaamme molemmat yleensä pastaa, suurin osa tarjonnasta onkin juuri pastaruokaa. Jokunen vuosi sitten kuylläkin oli pieni skandaali, kun kävi ilmi, että Olive Garden oli (säästösyistä? Kattilat kuulemma menivät huonoiksi suolan takia) lopettanut suolan lisäämisen pastan keitinveteen. Välillä pasta olikin mautonta. Nyt se on taas hyvää.

Lähin Olive Garden on noin kymmenen minuutin päässä, eli aika lähellä.  Takeoutin haku on nykyään helppoa, kun tilauksen voi tehdä verkossa, ja hakea sen haluamaansa aikaan. Monissa ravintoloissa on muutama curbside takeout -parkkiruutu ihan etuoven vieressä, ja voit saavuttuasi soittaa ravintolaan ja pyytää tarjoilijaa tuomaan tilauksesi autoon. Olive Gardenissa pitää muistaakseni vielä kävellä sisään ja hakea ruuat, mutta parkkiruudut ovat oven vieressä.

Carrabba's on kauempana, Polaris Mall'in alueella, eli sieltä emme juuri ala hakea takeouttia. Ruoka on kuitenkin aina ollut tosi hyvää, ja heillä on suurinpiirtein maailman paras perunamuusi, roasted garlic mashed potatoes. Sinne pitää mennä, kunhan tässä pentu alkaa pysyä aisoissa ollessaan yksin kotona.

 Tilasimme vakiosuosikkejani: minulle chicken scampi ja miehelle chicken alfredo.



Chicken alfredossa on kanaa, fettuccine-nauhapastaa  ja kermaista alfredo-juustokastiketta. Itse en ole fettuccine alfredon ystävä, se on vähän liian raskasta kermoineen ja juustoineen. Mies kuitenkin rakastaa tätä, eikä se nyt ole niin pahasta, kun sitä syö vain kerran, pari vuodessa.


Oma suosikkini on chicken scampi, jossa on angel hair -pastaa, sipulia, erivärisiä paprikasuikaleita ja kanaa valkosipulisessa scampi-kastikkeessa. Tunnetumpi version on shrimp scampi, eli katkaravuista tehty ruokalaji. Pidän kuitenkin tästä Olive Gardenin kanaversiosta.

Kummatkin annokset olivat valtavia. Tuntui, että tämä on kaksi kertaa ravintolan sisällä tarjottava annos! Puolet jäi sitten maanantain lounaaksi.

chicken scampi

Jälkiruokaa emme yleensä tilaa, mutta nyt synttärikakun korvikkeeksi halusin palan ihanaa suklaalasagnea. Carrabba's tarjoaa uskomattoman herkullista tiramisua, mutta Olive Gardenin tiramisu ei ole yhtä hyvää. Päätimme kokeilla tätä. 

Chocolate caramel lasagna: vaniljakastikkeella kostutettua sokerikakkua, suklaata, juoksevaa karamellia ja saman tapainen vaahto kuin tiramisussa. Oi joi kun oli hyvää! Olisi pitänyt tilata kummallekin oma pala! No, ehkä ensi kerralla!


2 kommenttia:

  1. Myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut:)

    Nam kun hyvännäköisiä annoksia ja tuo jälkiruoka näyttää hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Jälkiruoka oli kyllä niin hyvää, että teki mieli nuolla astia!

      Poista