tiistai 24. toukokuuta 2016

Kenkäpulma: Pinkit Converset


Eteen tuli pulma kenkien kanssa. Posti kiikutti kotiin paketin: pinkit Converse Chuck Taylor All-Star Ox Roadtrip Basketball Shoes. Siis lähinnä pinkit Conversen tennarit.

Ensinnäkin, olen 'impulse buyer', eli ostan, jos näen jotain josta tykkään. Tai tarkennetaan tätä nyt hieman: ostan paljon Amazonista, ja nimenomaan Primen kautta tuotteita, joilla on ilmainen palautusoikeus. Talven aikaan ostan ja palautan PALJON kenkiä. Pidän ehkä sen mielimieliparin. Joitain laitan toivomuslistalle, ja kyttään, että josko tulisivat alennukseen. 

Nyt repäisin tilata nämä  pinkit Conversen tennarit. Hintaa näillä on 54 dollaria, eli paljon enemmän kuin yleensä maksat kengistä. Vaikkakin ainakin Amazonissa tämä oli huokea hinta. Mutta tämä oli ainoa kokopari tässä unisex-mallissa. Plussaa on, että tykkäisin tennareista kesäkenkinä: kevyemmät kuin aina pitämäni lenkkarit, ja tukevammat kuin sandaalit.  

Tykkään myös väristä. OK, en yleensä ole pinkin suuri ystävä. Vaalenpunertavat paidat ja t-paidat ovat nättejä, ja omistan niitä.  Mutta yleensä väri on hillitty, ja jää siihen toppiosaan. Nyt jostain syystä nämä kengät vain alkoivat houkuttaa. Ne näyttävät kivoilta farkkujen kanssa. 

Mutta sitten ne miinuspuolet. Converse on kalliimpi merkki, enkä tiedä onko laatu sen vertaista, että maksaisin 54 taalaa tennareista. Ja vaikka mieleltäni olen ihan ikiteini, en tiedä onko typerän näköistä, jos joku muu kuin aito  teinipissis pitää pinkkejä tennareita? Toisaalta täällä nyt näkee muotia ja asusteita laidasta laitaan, sopivatpa ne taikka ei.

 Tässä on vajaa kuukausi aikaa miettiä pidänkö vai palautanko. Kunhan vain laitan nämä turvallisesti talteen, ettei Nico tee tuhojaan. Ihan kivat, mutta vähän hintavat.. First world problems!




8 kommenttia:

  1. Itse ainakin petyin conversen laatuun: ostin pari vuotta takaperin amsterdamista lomareissulta "aidot" ja tuntui että vähänkin satanut vettä niin tulee vesi läpi samantien. Ja kengät olleet aika vähällä käytöllä. Maksoi muistaakseni euroissa joku 50e?
    Kuukausi takaperin ostin halvemmat kopiot, 9,90e ja laadultaa tuntuvat samalta, toki nuo halvemmat kopiot pitäneet sukat vielä toistaiseksi kuivana :)
    Toki nuo pinkit on väriltään hauskat! Ja saattaa olla että ne mun amsterdaminconverset oli poikkeuksellisen huonot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedoista! Tosiaan täytyy yrittää nyt miettiä. Jenkkityyliin nämä todennäköisesti olisivat käytössä vain kuivalla kelillä, tai ainakin vain autosta kauppaan nopsasti parkkipaikan läpi.

      Väri on kiva, ei liian pinkki mutta pirteä. Vielä vain mietin tuota hintaa.. kannattaako maksaa vain ulkokuoresta. Niinkuin sanoit, näitä ei varmaan kannata käyttää kuin kuivalla kelillä. Mutta silloin ne olisivat tosi nätit!

      Itse teininä käytin paljon tennareita, ja korkkareita.. 'Reggae, se on koris, sun tyyliin!' Punaisena.. :)

      Poista
  2. On tullut aika selväksi, että olet hintatietoinen ostaja. Laatutietoinen myös.
    Eli ajattele tätä pinkki-tossu asiaa vaikkapa näin:
    Haluatko ne? Kuinka paljon oikeasti HALUAT ne? Tuleeko niitä käytettyä?
    Jos ET osta niitä nyt, tuleeko myöhemmin se ikävä tunne, että "olisi pitänyt ostaa ne"?
    Jos vastaat noihin kysymyksiin ja suurin osa on kyllä niin sitten teet kaupat.
    Sitä paitsi, olet jo rivien välistäkin, vastannut noihin kysymyksiin :)

    Osta ne tennarit! Heti.
    T.Strippis

    ps. itse en tykkää tennareista, mutta nuo ovat varmasti kivat sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vielä kyllä pyörittelen kysymystä, mutta olen jo kallistumassa 'pidän ne' -päätöksen kannalle. Katselin Amazonin tarjontaa, ja alkaa jo näyttää, että sain ainoat pinkit converset, tai siis viimeiset, ainakin sopivalla koolla.

      Sovitan näitä taas iltapäivällä, kun Nico on päiväunilla eikä yritä jyrsiä nauhoja! Mutta on vaan niiiiin kiva väri :)

      Poista
  3. Ihanat pinkkitennarit. Ostan itselle myös kesällä kun täällä suomessa alkaa alet juhannuksen aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Ajattelin itsekin ehkä palauttaa nämä, ja ostaa jos hinta laskee. Mutta jos tämä kerran on ainoa saatavilla oleva pari, kai se täytyy ostaa!

      Poista
    2. Please! Osta ne! Nyt heti! Carpe Diem!
      T.strippis

      Poista
    3. OK, en lähetä takaisin. Pari Sanitasin popoja lähtee takaisin, mutta se eivät ollet näin nätit! :)

      Poista