lauantai 13. kesäkuuta 2015

Villejä Kalkkunoita! Huonoja Kuvia!

Kävimme taas ajelulla vaikka välilla satoi, välillä oli pilvistä, ja heti kotiin palattua puhkesi päälle ukkonen. Matkalla tien varrella oli pari kiinnostavaa siipiveikkoa! Ensin tien laidalla istui pari kalkkunakondoria (turkey vulture) nauttimassa tien varrella olevasta raadosta (roadkill). Kuvaan ehdin saada vain yhden, kun vilahdimme ohi. 



Kuva on vähän epätarkka, enka ehtinyt edes zoomata. Nämä ovat taalla kesäisin aika yleisia. Ne syövat raatoja, ja joskus niitä näkee tappelemassa keskenään raadon ääressä. Ne ovat suuria, mustia lintuja, joiden pää on on punainen, höyhenetön. Läheltä en ole nähnyt, eika tee mieli.

Kalkkunakondorin lisäksi reitin varella oli myos tavallisia villeja kalkkunoita. Ne vilahtivat ohi vieläkin nopeammin, ja olivat kaukana tiestä. Tuloksena tuli pari kuvaa, joissa ne näkyivat nuppineulanpään kokoisina. Muokkasin vahan kuvia niin etta näkyy ehkä vähän tarkemmin. Neljä niitsa laidunsi aution talon pihalla, ihan villeja kalkkunoita.


Tuolla on niita kaksi, puun takana vasemmalla..






Edellinen kuva viela vähän  enemmän suurennettuna.
Pahoittelen sitä etta vaikka kamera oli mukana, bongasin nama kaverit vasta, kun olimme melkein ohitse ja kuvista tuli huonoja. Mutta ajattelin, etta kondori ja kalkkuna samalla reissulla on sentään mainitsemisen arvoista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti