sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Dawes Arboretum: Sekalaisia Kuvia




Kerroin Dawes Arboretiumista hieman jo aikaisemmin, mutta laitan vielä vähän lisää tietoja (ja jos sattuu uusia lukijoita). Puisto on perustettu vuonna 1929, perustajina aviopari Beman ja Betie Dawes. Se alkoi pariskunnan farmina nimeltä Daweswood.  Vähitellen alueen puukokoelma kasvoi, kun Beman alkoi ostaa maalleen puista alueille, jotka eivät olleet viljelyskäytössä. Alueen alkuperäinen ja nykyinen tavoite on kannustaa istuttamaan puita ja metsiä, ja samalla osoittaa puiden arvo niin tieteelle kuin sielun hyvinvoinnille.

Nykyään alue on 7 neliökilometrin laajuinen. Siellä on yli 10 kilometriä kävelypolkuja ja 6 kilometrin autokierros. Sen noin 15 000:sta Ohion korkeudella kasvavasta kasvilajista 4500 kasvaa vain Dawesissa. Alue koostuu eri osista, kuten Japanilainen puutarha, havupuualue, magnolia-alue, sypressisuo ja luonnontilainen metsä. Parasta on, etta pääsymaksua ei ole. Pienille joukoille voidaan varata ja järjestää opastettu kierros, joka maksaa pari dollaria.

Omalla autolla tehtävän autokierroksen varrella on pienia parin auton pysäköintipaikkoja, joihin auton voi jättää parkkiin ja kävellä katsomaan mielenkiintoisia kohteita lähempää. Keskellä puistoa on pieni lampi. Lammessa on pieni saari, johon johtaa silta. Saari on lämpimään aikaan suosittu kohde häille. Pikku parkkipaikat autokierroksen varrella ovat olleet täynnä pari kertaa, kun satuimme sinne syyshäiden aikaan.

Tämä juttu  on nyt taas yksi iso kuvakokolema. Useimpien puiden ja pensaiden nimiä en tieda. Kaikkien alla on kyllä nimikyltti, mutta kiersimme autokierroksen, eli olimme aika kaukana itse kasveista. Sen verran kävelimme, että häiritsimme paria oravaa lammen lähistöllä.

Blogissani on erilliset postaukset sypressisuolle, bonsaikokoelmalle ja näköalatornille.  Tässä jutussa on kuvia ihan ympäri puistoa, mukaan lukien alkuperäisten omistajien talo,  Daweswood house, ulkoa kuvattuna - emme ole käyneet sisällä, mutta myös siella on opastettuja kierroksia. Puistossa on myos Dawes Memorial, joka on perustajien hautamuistomerkki.



Puiston reuna  on korkealla mäen päällä.

Kaukana näkyy farmi ja sen siilo.



Näkymä kohti vasta uusittua japanilaista puutarhaa (emme pysähtyneet siellä tällä kertaa)







Japanilaista puutarhaa, kuvattuna autokierroksen varrelta.

Deep Woods, luonnontilaista metsää










Taustalla naapuritilan maissipeltoa.

Naapurin maissipeltoa.

Yllätimme kurren tammenterho suussa.

Orava pysyi paikallaan minuutteja, teeskenteli olevansa osa puuta.


Sitten karkuun.

Lammessa oleva saari, silta on vastakkaisella puolella.








Metsän keskellä on pieni hautausmaa, Beard Green Cemetary. Se on yksi Lickingin piirikunnan vanhimmista hautausmaista, nimetty amerikan vapaussodassa taistelleiden Beard ja Benjamin Greenen mukaan. Greenen suku myös omistaa hautausmaan, joka otettiin käyttöön vuonna 1801.

Metsän keskellä on pieni vanha hautausmaa.





Deep Woodsin keskellä on pieni gazebo, huvimaja.


Omenapuut ovat jo täynnä vihreita omenia.

Daweswood House







Dawes Memorial - hautamuistomerkki

Perheenjäsenten hautoja muistomerkin vieressä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti