tiistai 2. kesäkuuta 2015

Leijalautailijoita tuulisella Alum Creek Lake -järvellä



Leija ja mies, eri paria.

Viikonloppuna ajoimme Columbuksen pohjoispuolella olevan Alum Creek Laken ohi. Järvellä on yleensä paljon mootttoriveneitä ja lämpimimmillä ilmoilla tavallisia surfaajia. Mukaan mahtuu kanootteja ja kajakkejakin. Nyt oli kuitenkin tuulinen ja kolea päivä, emmekä odottaneet järvellä näkyvän kovin paljon väkeä. Mies kuitenkin bongasi jotain erikoista, ja käännyimme lähellä olevaan veneidenlaskupaikkaan. 

Järven poukamassa oli kolme kaveria leijalautailemassa (kitesurfing)[http://fi.wikipedia.org/wiki/Leijalautailu].  Olisi pitänyt ottaa videota, silla valokuviin näytti sattuvan yleisesti yksi varjo ja yksi mies, mutta eri paria. Leijojen ohjausnarut (kaapelit?) ovat hyvin pitkät, ja leija kieppui välilla huimasti. Monta kertaa näytti siltä, etta leijaa putoaa veteen, mutta seuraavana hetkena se kieppui jo korkealla. Nämä kaverit olivat selvästi tehneet tätä aikasemminkin! Tätä sporttia en ole koskaan aikaisemmin täällä nähnyt,  olisi kiva bongata nämä kaverit uudelleen aurinkoisempana päivänä ja ottaa videota.
 



Punaisen leijan ohjastaja on oikealla, juuri kameran ulottumattomissa.



Vihdoin yksi mies ja hänen leijansa samassa kuvassa.




Oli harmaa paiva, nakyma kauemmaksi jarvelle.

Alum Creek State Park  on Ohion osavaltion ylläpitämä yleinen puisto. Koko puiston pinta-ala on melkein kaksi hehtaaria, ja siella on useita veneiden vesillelaskupaikkoja, piknit-alueita, uimaranta ja koirapuisto. Isommassa venesatamassa on ravintola ja huolto/bensa-asema moottoriveneille ja purjeveneiden 'parkkipaikka'. Lisäksi on camping-alue, polkuja ja syksyisin alue metsästämista varten.  Puistosta lisää tulevaisuuden postauksessa.

Vedessä veneita ja kanootteja, edessa laskuramppia.



Parkkipaikkaa, edessä kaunis roskasailio.

Yöllä oli satanut kovasti, päivälläkin tuli välilla tihkusadetta.






Tämä alue on poukaman rannalla. Kun on lämmintä, täällä on paljon enemmän kalastajia ja piknikillä käyjiä.


Pari kalastajaa.


Taustalla frisbeegolfrata (http://fi.wikipedia.org/wiki/Frisbeegolf).


Frisbeegolfradan parkkipaikka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti