lauantai 13. kesäkuuta 2015

Video: Tulikärpäsiä pihalla (yritys numero 1, vähän heikko tulos...)

Tulikärpänen,  Firefly - koppakuoriainen, jolla on alavatsassaan pieni pimeässä hohtava kohta. Nämä ovat minulle ne kesän odotetuimmat vieraat! Niita näkee pihalla hämärän aikaan, yleensä pimeän laskeuduttua niiden aktiivisuus vähenee. Tuikkimisella ne houkuttelevat itselleen puolisoa.

Meidän alueella olen nähnyt vain neonkellanvihreinä hohtavia, mutta niitä pitäisi olla  muitakin väreja kuten oranssia. Eilen illalla käytin vanhempaa koiraa etupihalla sateen jälkeen, ja näytti, etta joka nurmikko oli täynnä tuikkivia tulikärpäsiä. Valitettavasti kotiin pääsimme vasta kun oli jo melkein pimeää ja tulikärpästen aktiivisuus oli vähän laskenut. Ja kun pääsin takapihalle kameran kanssa, tulikärpäsia oli muilla pihoilla, mutta meidän takapihalla ei yhtäkään.

Video on siis ensimmäinen yritys niiden kuvaamiseen tänä vuonna. Kuikuilin naapurin aidan yli, kun heidan pihallaan niita sentään oli. Kuviakin yritin ottaa, mutta olin liian hidas, silla ne tuikkivat vain sekunnin kerrallaan. Videolla nakyy pari välähdystä, lähinnä vasemmalla. Ja totta kai ilmastointilaite käynnistyi juuri kun olin ulkona, niin etta videolla kuuluu vain sen ääntä.

Jos tänä iltana ei sada, yritän uudelleen. Aloitan vähän aikaisemmin illalla ettei video ole pelkka musta möykky jossa on pari pilkahdusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti