lauantai 27. kesäkuuta 2015

Franklin Park Conservatory: Perhosia



Franklin Park Conservatiossa on joka vuosi Blooms & Butterflies  -näyttely.  Maaliskuusta syyskuuhun Pacific Island Water Garden (Tyynenmeren saaren vesipuutarha)  -kasvihuone on täynnä perhosia.  Konservatoriossa on erillinen perhosten kuoriutumisalue, ja uudet tulokkaat vapautetaan kasvihuoneeseen kahdesti päivässä. Tyynenmeren alue on trooppisen kuuma ja kostea, ja täynnä kukkivia kasveja. Perhoset lentävät siellä vapaasti ympäriinsä.

Perhosten kuvaaminen oli yllättävän vaikeaa. Penteleet eivät tahtoneet istua paikoillaan kukassa muutamaa sekuntia kauempaa. Ja kun istuivat hiljaa, kamera ei halunnut tarkentua niihin. Päädyin juoksentelemaan ympäriinsa perhosten perässä kuten muut kasvihuoneessa parvelevat alakouluikäiset. Jossain välissä sitten ymmärsin, etta taitaa olla parasta pysyä paikalaan ja yrittää ottaa videota. Sain muutaman ison sinisen perhosen kuvaan pariksi sekunniksi. Harmi, ettei ole enempaa kuvia, perhoset olivat upeita.

Kasvihuoneessa oli useita vesiputouksia ja pieni lampi. Lisäksi oli oikein aurinkoinen päivä niin että aurinko paistoi kasvihuoneeseen taydellä voimalla. Muutaman minuutin jälkeen olo oli kuin kunnon höyrysaunassa. Hiki virtasi ja vaatteet tarttuivat ihoon. Sinne meni aamulla laitettu meikki, kun sain jopa silmäni tayteen hikeä, ugh!


Yleisnäkymää Pacific Island +kasvihuoneesta.

Yksi vesiputouksista.

Yksi perhonen pysyi paikallaan, mutta ei tarpeeksi kauan että olisin ehtinyt zoomata.

Muutamassa paikassa oli perhosille erillisiä ruokailupaikkoja, joissa oli tuoreita hedelmiä ja nektaria. Siella ne pysyivät paikoillaan, mutta pitivät siivet supussa.









Perhosia ruokintapaikalla hedelmien kimpussa.

Muutama lyhyt video ennen kuvia kuoriutumisalueesta. Volyymivaroitus kaikissa videoissa, vesiputouksen ääni taustalla on voimakas.

Ensimmäinen video on hyvin vaappuva, mutta yritin saada komean sinisen perhosen kuvaan.



Ruokintapaikalta:


Kuoriutumishuone oli konservatorion aulassa. Täynnä koteloita, ja muutama kuoriutunut perhonen odottelemassa puutarhaan vapauttamista.





Kaikki konservatorion perhoslajit nimettyinä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti