maanantai 8. kesäkuuta 2015

Memorial Tournament - Golfturnaus näkyy katujen varrella


Memorial Tournament on vuosittain Dublinissa, Ohiossa järjestettävä PGA-turnaus, eli Pohjois-Amerikan ammattilaisille tarkoitettu turnaus. Sen perusti vuonna 1976 Columbuksesta (Upper Arlingtonista) kotoisin oleva Jack Nicklaus.  En itse tiedä mitään golffista, ainoat kaksi tuntemaani nimeä ovat Tiger Woods ja juuri Jack Nicklaus. Nicklauksella on myos oma museonsa täällä, lähellä OSU:n kampusta. En ole siellä käynyt, mutta lajin harrastajia se varmaan kiinnostaa.

Turnaus kestaaa koko viikon, ensin on kolme harjoituspäivää, ja pelipäiviä sitten loput neljä. Tänä vuonna turnauksen voitti David Lingmerth, päihittäen kakkoseksi tulleen Justin Rosen (jos nimet ovat golffaajille tuttuja).

Turnauksen aikana Dublin on täynnä autoja. Esimerkiksi tavallisesti nelikaistaisen Muirfield Driven sisimmät kaistat muuttuvat parkkipaikoiksi useiden mailien pituudelta. Dublin Driven varrella oleva iso pelto/nurmialue muutetaan parkkialueeksi. Poliisi on paikalla joka päivä ohjaamassa liikennettä.

Turnauksen voi helposti paikantaa jo kaukaa, koska kentän päällä leijailee Goodyear-ilmalaiva, jota käytetään turnauksen kuvaamiseen. Ilmalaivan voi bongata useasta sunnuntaina otetusta kuvasta, kylläkin vain pienenä pisteenä taivaalla.



Ajoimme pitkin Muirfiel Drivea seka lauantaina etta sunnuntaina. Tänä vuonna ilma oli hyvä suurimman osan viikkoa. Useina vuosina joko viikko on kamalan sateinen, tai lämpötila on reilusti yli 30 astetta ja olo kuin saunassa. Turnauksessa olen käynyt yhtenä päivänä vuonna 2004, jolloin mieheni työpaikka sai lippuja. Se oli niitä kamalat helteet -aikoja, niin etta suurin osa ajasta tuli istuttua puun alla varjossa. Bongasin kuitenkin Tiger Woodsin. Parina vuonna sitten ostimme kimpassa silloisten työkavereitten kanssa päiväpassin (3 päivää) harjoituspäiviksi. Kun en ole kiinnostunut golffauksesta, on mukava vain kävellä pitkin aluetta ja katsastaa kentan reunoilla näkyvia miljoonan dollarin taloja. Nuo talot ovat muun osan vuodesta näkymättömissä. Alue on porttien takana, ja kentälle ei myöskään pääse noin vain turnausten ulkopuolella. Muhkeimmat talot ihan kentän vieressa on usein vuokrattu lehdistölle tai firmoille turnauksen ajaksi.

Golf on täällä hyvin suosittu urheilulaji. Itse Columbuksen alueella on kymmenittäin golfkenttia. Suurin osa niistä on yksityisiä, ja onkin paljon ns. 'golf course community' -asuinalueita, joissa golfkenttä on keskellä naapurustoa, ja talon mukana tulee jäsenyys/käyttömahdollisuus. Muilla kuin jäsenillä ja heidän vieraillaan ei ole pelimahdollisuutta.  Mutta on myös paljon yleisia (public) golfkenttiä, joissa voit palata vapaasti (mutta maksullisesti).

Muistan, kun eräänä kesänä lensin Columbuksesta New Yorkiin, ja oli kaunis, pilvetön päivä. Ihmettelin pitkään nousun jälkeen, etta mitä ovat maassa näkyvät pyöreät ruskeat alueet, niita kun näkyy keskellä asuinalueita. Mietin, etta ovatko nuo kaikki peitettyjä uima-altaita ennenkuin välähti, että kyseessä on golfkenttien hiekkaesteet. Olipa niitä paljon!

Viikonlopun liikennejärjestelyjä oli seuraamassa paljon poliiseja, jotka huolehtivat siitä, etta päätien liikenne ei tuki sivuteitä. Ajoimme seka lauantaina ja sunnuntaina alueen läpi aikana, jolloin turnaus oli täydessä käynnissä. Koska viikonloppu oli kaunis, myös joen toisella puolella oleva eläintarha ja juuri kesäkaudeksi avattu vesipuisto olivat täynnä väkeä. Poliiseja kyllä tarvitaan, kun sekä eläintarhan/vesipuiston ja Memorial Tournamentit yleisö lähtee kohti kotia. 

 Nyt kuitenkin kuvia Memorial Tournamentin lähistöltä.


Poliisi tarkkailee liikennetta ja pysäyttää päätien tarvittaessa.





Tien sivuun parkkeeraus  -alue alkamassa.

Tien oikeassa reunassa on pieni pyöräilykaista.











Muirfield Village - poliisi ohjee liikennetta.



Pienet courtesy shuttle - bussit vievat VIP-vieraita parkkipaikalta kentälla ja päinvastoin.

Pieni video tienvarren autoista:




Sunnuntain ajelu: (ajoimme vastakkaiseen suuntaan kuin lauantaina)

Toimitsijoiden parkkialuetta.


Alueella on kauniita puistoja.


Courtesy Shuttle

Tällä alueelle ei sallita parkkeerausta, edessa on alkamassa rajoitetut kaistat.





Yksi sivusisääntuloista.




Ilmalaivan bongausta.





Ollaan poistumassa, nyt kohti elaintarhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti