tiistai 23. kesäkuuta 2015

Dawes Arboretumissa: Sypressisuo




Dawes Arboretum - arboretum kääntyy englannista kasvitieteelliseksi puistoksi, mikä taitaa aika lailla kuvailla Dawesia. Se on suuri puisto täynnä puita, noin 7 neliokilometriä laajuudeltaan. Se sijaitsee noin puolen tunnin matkan paassa Columbuksesta itään. Puistossa on pieni palvelukeskus, jossa on bonsai-puita näytillä. Muuten paikka on kokonaan ulkoilmassa. Amerikkalaiseen tapaan paikan voi kiertää autolla. Autokierroksen pituus on 4 mailia, vähän reilu 6 kilometriä. Siellä on myos kävelypolkuja (kaikkiaan 13 kilometriä), jotka kiertävät alueen ympäri. Alueelle on vapaa pääsy.

Arboretum on perustettu vuonna 1929, perustajina Beman ja Betie Dawes. Paikan tarkoituksena on lisätä tietoa ja rakkautta puita ja luontoa kohtaan.

Suosikkejani siella ovat bonsai-puiden lisaksi näkötorni (vaikka sinne kiipeäminen saa korkeitten paikkojen pelosta kärsivän kadet vapisemaan.. eika se ole kuin parikerroksinen) ja suosypressimetsä. Laitan tässä ensimmäisen postauksen tuosta sypressisuosta. Se on pieni alue autokierroksen lopussa, täynnä suosypresseja, jotka kasvavat vedessä. Yksi niiden kivoista ominaisuuksista on, etta niillä on juuria, jotka kasvavat vedestä ylöspäin kuin stalagmiitit.

Koska alue on veden peitossa, siella on paljon sammakoita ja käärmeita, syksyisin ja keväisin  myos salamantereita, vaikka niitä en ole koskaan onnistunut näkemaan. Paikka on yleensa täynnä perheita meluisten lapsien kanssa. Tällä kertaa lapsia siellä oli, mutta ei meluisia niin etta sain kuvaan pari sammakkoa ja käärmettä.

Suosypresseja, nämä kuivalla maalla.


Suosypressin oksa.


Alue on veden peitossa, keskellä kulkee pieni siltarakennelma.

Sypressien ilmajuuria





Sammakko numero 1 bongattu:



Vesi on matalaa.

Käärme  numero 1 bongattu:


Kyseessä on suurimmalla todennäköisyydella myrkytön 'Northern water snake'. Tämä oli iso mötikkä, ainakin metrin pituinen.


Sammakko numero 2:



Ja sammakko 3:



Käärme 2:




Kuvassa on seka sammakko 2  etta käärme 2, mutta niita on aika lailla mahdotonta erottaa ilman zoomausta.



Käärmeen 2 pyrstöä

Lopuksi pari videota. Ensimmainen on ihan yleisvilaus alueesta - anteeksi vipattava kuva. Toinen on hyvin lyhyt, sammakon sain videolle, mutta sen jälkeen unohdin jo missä se käärme luurasi enka saanut zoomattua siihen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti