keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Trailer Park -puistoja


Trailer Park, tai virallisesti Mobile Home Park on alue, jossa ihmiset asuvat trailereissaan, eli asuinkäyttöön tarkoitetuissa siirrettävissä taloissa (parakeissa).  Lainaan tähän tekstiä suoraan WikiPediasta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Siirrett%C3%A4v%C3%A4_talo):

"Yhdysvalloissa ja Kanadassa siirrettäviä taloja käytetään runsaasti myös asuinkäytössä. Tyypillinen siirrettävä asuintalo (mobile home) on tilaelementtinä rakennettu rakennus, jonka mitat ovat kuorma-auton perävaunun kokoisen moduulin kerrannaisia. Rakennus voidaan tällöin kuljettaa tilaelementteinä lavetilla julkisilla teillä ilman poikkeuksellisia kuljetusjärjestelyjä. Koottu talo on yleensä yhden tai kahden moduulin levyinen, harvemmin kolmen, poikkeuksellisesti useammankin moduulin levyinen.


Yhdysvalloissa ja Kanadassa on kaavoitettu ja rakennettu alueita erityisesti siirrettäville taloille (trailer parks, mobile home parks). Näillä tyypillisesti hyvin tiheästi kaavoitetuilla alueilla on taloille valmiit, vuokrattavat paikat LVIS-asennuksineen. Yleensä siirrettävätkin talot asennetaan samalle paikalle pitkäksi ajaksi, jopa pysyvästi."

Trailerit on siis varustettu kaikilla tavallisen asuintalon mukavuuksilla: sähkä, kaasu, viemäröinti, vesi jne. Traileri on huomattavasti halvempi kuin tavallinen asuintalo, hinnat alkavat noin 20 000 dollarista ylöspäin, kun pieni tavallinen talo on yleensä uutena yli $100 000.

Trailer parkit ovat alueita, joiden omistaja yleensä vuokraa maankäyttöoikeuden trailerissa asujalle. Eräs Columbuksen trailer park mainostaa vuokran olevan $294/kuukausi, mikä on halvempaa kuin vuokra-asunnossa asuminen.  Stereotyyppisesti Trailer Parkit ovat vähävaraisten valkoisten, ns, trailer trashin asuinalueita, mutta tätä mainetta on pyritty poistamaan. Joissakin osavaltioissa on esim. yli-50 -alueita, jotka tarjoavat Trailer-asumista kaikkine mukavuuksineen yli viisikymmpisille. Alueella on mm. uima-altaita ja lukittu sisääntuloportti.
 
Trailer-asuminen on hyvä ratkaisu esim, väliaikaiseen asumiseen. Mieheni ystävä asui pitkään trailerissa omalla tontillaan, kun rakensi itselleen taloa. 

Varsinkin vanhemmat trailerit voivat olla turvattomia esimerkiksi tornadon iskiessa. Tuuli voi päästä trailerin alle ja tempaista sen helposti nurin. Ne palavat myos hyvin nopeasti tulipalon sattuessa. 

Maaseudulla trailer-koteja näkee usein ihan yksittäisinä, ei puistoina. Tämän jutun Trailer parkit bongasin Dublinin kaupunginosassa. Toinen oli maissipellon takana, toinen ihan junanradan vierellä. Nämä eivat ole sieltä kauneimmasta päästä. Columbuksessa on yli 20 trailer parkkia, osa on oikein kauniita ja uusia.

Ensimmäinen puisto oli aika kaukana, siitä en ehtinyt zoomata yhtään lähikuvaa:










Toinen puisto:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti